מתכון מרק פסטה מינסטרונה חורפי ד״ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא
מצרכים (ל-8 מנות)
כף שמן זית
בצל קטן קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים בגודל בינוני, מגורדים דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גר’)
כוס שעועית ירוקה (אפשר קפואה שהופשרה מראש)
תפוח אדמה בגודל קטן, חתוך לקוביות קטנות
כוס פסטה קצרה מבושלת
מלח, פלפל שחור
2 עלי דפנה יבשים
עלי בזיליקום
5 כוסות מים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומאדים עד שהם מתחילים להתרכך.
מוסיפים לסיר את השום, תפוח האדמה, השום, הקישואים, השעועית והעגבניות. מערבבים ומאדים את הירקות עוד כמה דקות.
ממליחים ומתבלים בפלפל שחור ובעלי דפנה.
מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה לפחות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם עלי בזיליקום קצוצים.