מסעדת פלומינו היא מסעדה איטלקית חדשה בירושלים הממוקמת ברחוב המלך ג'ורג' 41, מול גן מאיר שרמן. התפריט במסעדה מורכב ממספר אפשרויות: מנות בצלחות קטנות מהן ניתן לנשנש לצד קוקטייל או מנות המרכיבות ארוחה מלאה לצד בקבוק יין.
כבר מילדות הבינו בעלי המסעדה, מאיר חן, האחים אלון וקובי רביע ותמיר אוברגוט, כי הם חולמים על מקום משלהם. יחד עם השף יוגב ירוס בנו השותפים תפריט המשלב בין מנות איטלקיות קלאסיות למנות ים תיכוניות. תפריט המסעדה חלבי (בהשגחת צהר), כאשר כל מנות הדגים מבוססות על דגים טריים שמגיעים למסעדה באופן יומי.
בין המנות של מסעדת פלומינו
רביולי נרי פסטה שחורה במילוי ריקוטה המוגשת עם סרדין, פלפל חריף, עגבניות צרובות במחבת, יין לבן, בזיליקום וארוגולה (58 שקלים)
טורטליני קסבייה פסטה טרייה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי כמהין עם בצל סגול צלוי, שמן (62 שקלים)
פיצה אפומיקטו רוטב עגבניות, מוצרלה מעושנת, בטטה, סלק, דבש ופטרוזיליה (58 שקלים)
סקלופינה די טונו טונה צרובה בציפוי תערובת שומשום, איולי פיקנטי לצד ירקות חרוכים בתנור אבן (88 שקלים)
תפריט הקוקטיילים מהבר של מסעדת פלומינו
נגרוני וורמוט רוסו, קמפרי, ג'ין ביפאיטר ופרלינים של שוקולד מריר (39 שקלים)
פלמינגו ג'ין ביפאיטר, אפרול, ליצ'י, ג'ינג'ר ומלפפון (48 שקלים)
אספרסו מרטיני קלואה, וודקה ואספרסו (39 שקלים)
ביטר איט רום הוואנה קלאב 7, קמפרי ופסיפלורה (48 שקלים)
דירטי דקירי רום הוואנה קלאב 3 ,למון גראס ואננס (42 שקלים)
לדברי אלון רביע מבעלי מסעדת פלומינו ומנהל המסעדה: "תמיד אהבנו את המטבח האיטלקי, חקרנו, למדנו וטעמנו אותו בהזדמנויות שונות. לפני כשנתיים החלטנו לקחת את האהבה הזו צעד אחד קדימה ויצאנו כל החבורה לטיול קולינרי, 'Road trip' מוטרף, ארבעתנו בלבד, בתוך אוטו, בכפרים בעיירות ובנופים של דרום איטליה. רק כשהיינו שם, טעמנו מקרוב ופגשנו את האנשים מאחורי הטעמים, הבנו כמה החיבור בין איטליה לירושלים הוא טבעי – הפשטות הלא מתחכמת, השימוש בכאן ועכשיו והצורך לאהבה וקרבה גם דרך האוכל, זה אנחנו".
PALOMINO
שעות פתיחה: א'-ה' – 17:00-00:00 | ו' – 09:00-15:00 |
ש' – שעה לאחר צאת שבת – 00:00.
רח' המלך ג'ורג' 41, ירושלים.
לתפריט המלא ולהזמנות: www.palominojrlm.com
פייסבוק ואינסטגרם – PALOMINO
השגחת צהר