כשנתח הפיקניה פגש את האניס

 
מזקקת הבוטיק ערק מצדה מהכפר מעיליא בגליל המערבי תשתתף בערב הקרניבורים של "MEAT & EAT" שיתקיים ביום חמישי, 2.1.14 החל מהשעה 21:00 בגינתו הפרטית המקורה והמחוממת של אלי גור בישוב חנתוןaraq261213
מזקקת הבוטיק ערק מצדה תוסיף טוויסט מיוחד לערב כששני סוגי הערק ג'בלנא, בטעם הישראלי שעבר זיקוק אחד ובעל 42% אלכוהול , וערק הדגל אלוואדי שעבר שלושה זיקוקים ובעל 50 אחוז אלכוהול יתווספו לשתי מרינדות מיוחדות שרקחו אלי גור והסו-שף שלו השף רן לביא, שהושרו בנתחים פיקניה (שפיץ צ'אך) וב- וסיו (הלב של הפאלדה). עוד במהלך הערב ייהנו האורחים מהרצאה מאלפת על תהליך זיקוק ערק מצדה על פי מיטב המורשת הלבנונית ובין ביס לביס יקבלו האורחים שוטים של ערק מצדה שישתלבו מצוין עם מגוון נתחי הבשרים המובחרים. 12 הנתחים שיוגשו על פי סדר ידוע מראש, ייפרסו לגודל של ביסים, יונחו על בוצ'ר (מגש עץ טבעי) ויוגשו לאורחים שאינם מסובים סביב שולחן עם סכו"ם וצלחות, אלא יאכלו עם הידיים כמו קרניבורים אמיתיים.
תפריט ערב הקרניבורים של MEAT & EAT וערק מצדה:
נשנושי פתיחה והתכנסות
מרטיבים את הגרון עם שוט של ג'בלנא
צ'וריסוס מנתחים מובחרים.
חזה אווז במרינדת הדרים.
מתחילים בחגיגה
צלעות בקר בציפוי דבש-גראמסלה.
ספייר ריבס טלה ברוטב ברביקיו על בסיס חזה אווז מעושן.
הרצאה מרתקת על תהליך זיקוק ערק מצדה מפי הבעלים ג'ריס + שוט של כפרון
– פיקניה (שפיץ צ'אך) בציפוי של ממרח שזיפים מיובשים וערק אלוואדי עם טוויסט של שאטה גרוס.
אנטריקוט על העצם ביין אדום ותערובת תבלינים.
פילה בקר מיושן וצלוי על הגריל.
צלעות טלה ביין אדום ומולסה.
שוט של אלוואדי
וסיו (הלב של הפאלדה) במרינדה של קארי ירוק, כוסברה, זרעי שומר, חלב קוקוס, וערק ג'בלנא / אלוואדי.
אסאדו בציפוי מתקתק-פיקנטי.
סינטה על העצם בציפוי ראס-אל-חנות ודבש.
כתף טלה שלמה בשמן זית וציפוי סאטה.
את הבשרים ילוו: צ'ימיצ'ורי, ריבת בצל צ'ילי, רוטב פלפלים קלויים, ממרח כוסברה פלפלים חריפים וקשיו, שום קונפי מהמעשנה והכול תוצרת בית.
לקינוח
הפתעה מתוקה ולצידה חליטת התבלינים המיוחדת שלנו.

מי שירצה לשמר את הטעם של ערק מצדה גם בביתו יזכה ל – 10 אחוז הנחה בקניית בקבוק.

ערב קרניבורים בחסות MEAT & EAT וערק מצדה, יום ה', 2.1.14, 21:00, רח' המעיין 97, חנתון, (ליד צומת המוביל), מחיר לאדם: 220 שקל, להזמנות מראש בלבד בטל': 0544587489, מספר המקומות מוגבל

הקונספט מיט אנד איט שיזם אלי גור מהישוב חנתון מזמין חובבי בשר ולא רק לערב קרניבורים אמיתי שכולו חגיגת בשרים איכותית ומשובחת. הקונספט פשוט. בשר ורק בשר. החגיגה נערכת בגינתו הפרטית כשאליה מגיעים אנשים מכל רחבי הארץ שמביאים איתם את האלכוהול כדי ליהנות כל הערב מטעימות של לפחות 10 סוגי בשרים מובחרים ומיושנים שעברו תהליך כבישה והשרייה במרינדות שונות למשך חמישה ימים ומשם מועברים לעישון במעשנה מיוחדת.