חמין צמחוני

מתכון להכנת חמין צמחוני מהיר מטעם הטבע מקבוצת שטראוס. מדובר בגרסה לחמין צמחוני שמכינים תוך שעה בלי להשרות את הקטניות.

חמין צילום טעם הטבע קבוצת שטראוס
חמין צמחוני צילום טעם הטבע קבוצת שטראוס

מתכון ל-8 מנות

חומרים

3 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים

4 שיני שום, קלופות

2 קופסאות שעועית מבושלת (שחורה, אדומה, לבנה, חומה או מיקס של כולן) של טעם הטבע בקופסה

1 קופסאות גרגירי חומוס מבושלים של טעם הטבע בקופסה

3/4 כוס גריסי פנינה

4-5 תפוחי אדמה, קלופים

1 קופסת מחית עגבניות (פסאטה) של טעם הטבע בקופסה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כף בהרט או ראס אל חנות

3 כפות סילאן או מייפל

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות את השום לפרוסות דקות.

בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.

חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות או לחצאים ומניחים בתחתית הסיר כשהחלק השטוח כלפי מטה.

מעל תפוחי האדמה מניחים גרגירי חומוס.

מוסיפים את השעועית וגריסי הפנינה.

בקערה גדולה לחוד שמים 2 כוסות מים רותחים ואת כל התבלינים כולל הפסאטה (מחית העגבניות) והסילאן ומערבבים היטב.

שופכים את הנוזל על המצרכים בסיר ובודקים את גובה המים. אם הם בערך 5 ס"מ מעל הרכיבים זה מעולה, אם לא, מוסיפים עוד קצת מים.

מבשלים על אש בינונית, עם מכסה סגור, עד שגריסי הפנינה מוכנים – בערך שעה.

חשוב לבדוק מדי פעם שלא חסרים נוזלים ואם החמין מעט מתייבש מוסיפים קצת מים רותחים.

כשגריסי הפנינה מוכנים סוגרים את האש ומגישים.

הערות

– ניתן להעביר את החמין הצמחוני לבישול למשך הלילה בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות. במקרה הזה חשוב מאוד לוודא, שהמים בגובה כפול מהמצרכים.

– ניתן להוסיף לחמין הצמחוני גם רבעי בטטה, גזר קצוץ, חיטה ועוד תוספות אהובות.