חברת פסטה ריקו מציעה מתכון לפסטה קלאסית מסוג בוסיאטה, עם רוטב בולונז עשיר מבשר טחון ורוטב עגבניות.
מצרכים (לכ-4-5 מנות)
1 חבילת פסטה טרייה מסוג בוסיאטה קלאסית של פסטה ריקו
500 גרם בשר בקר טחון/תחליף טחון טבעוני
1 בקבוק (680 גרם) רוטב עגבניות לבולונז של "פסטה ריקו"
2 עלי דפנה
4-5 עלי טימין
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח ופלפל שחור
חצי כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
אופן ההכנה
במחבת גדולה דיה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב בכף עץ.
מוסיפים את בקבוק רוטב העגבניות ואת יתר המרכיבים לסיר ומערבבים היטב. מורידים את האש ללהבה נמוכה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך למשך כחצי שעה עד 40 דקות.
מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה (מי בישול רותחים עם מלח).
יוצקים את הפסטה המבושלת לסיר הבולונז, מערבבים היטב ומגישים חם.