פאי רועים – באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית
מצרכים לחלק הבשרי
1 ק"ג בשר טחון
30 מ"ל שמן זית
50 גרם כרישה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 מקלות סלרי קצוצים
15 גר' עגבניות מרוסקות
6 עגבניות מיובשות, קצוצות
500 מ"ל ציר (בקר או עוף)
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה
מצרכים לציפוי פאי רועים
מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי
3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי ראש כרובית קטנה
חצי סלרי בינוני
300 מ"ל חלב שקדים
15 מ"ל שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה
מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.
במחבת נוספת מחממים כף שמן זית
מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך כ-4 דקות
מעבירים את הבשר למחבת הירקות
מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות
מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות
שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות
מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה
שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה
מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ-25 דקות