מרק חרירה מרוקאית 

מתכון להכנת מרק חרירה מרוקאית באדיבות ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרק חרירה דר איה בן שלום צילום יחסי ציבור חלי ממן
מרק חרירה דר איה בן שלום צילום יחסי ציבור חלי ממן

מצרכים (ל-5 מנות)

 250 גרם בשר מס’ 5

2  שיני שום כתושות

בצל לבן בינוני קצוץ

כף שמן זית

2  עגבניות אדומות מרוסקות דק

 5 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)

כוס גרגרי חומוס מבושל

כוס עדשים שחורות/ירוקות יבשות

 7 כוסות מים

מלח, פלפל

כפית כורכום, כפית כמון

כוס אטריות דקיקות למרק

מיץ מלימון אחד (או משני לימונים קטנים)

1/2  כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2  כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

מטגנים בסיר עמוק עם כף שמן זית את נתחי הבשר עד שישנו את צבעם.

מוסיפים את הבצל ואת השום ומאדים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את הסלרי, הקטניות והעגבנייה ומטגנים כ-3 דקות.

מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון.

מבשלים עד לריכוך הקטניות (כשעה). לאחר מכן מוסיפים את האטריות ומבשלים כרבע שעה.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון ומערבבים. מכסים את הסיר ומכבים את האש.

כל מנה = מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה + מנת שומן