פאי דובדבנים אישי

פאי דובדבנים אישי – מתכון מסנפרוסט

מקור מתכון : שפית ליטל ארזי

פאי דובדבנים אישי צילום : שפית ליטל ארזי

מצרכים ל-8 מנות אישיות
5 כוסות דובדבנים טריים או קפואים סנפרוסט
5 כפות סוכר דמררה
1 כף קורנפלור
גרידה מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
30 גרם חמאת תנובה

בצק פאי דובדבנים
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה
4 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאת תנובה
1/2 כוס שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1/4 כוס שמנת חמוצה 15% תנובה

אופן הכנה
מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז.

מחלקים ל-8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ.

חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות.


הכנת הבצק
מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, עד שנוצרים פירורים.

מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד.

מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומזהיב.


מומלץ להגיש את הפאי האישי חם

אפשר להוסיף כדור גלידת וניל מעל