פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

לרגל יום הפסטה הבינלאומי מגישה חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית, מתכון להכנת פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת של פסטה ריקו צילום נמרוד סונדרס
פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת של פסטה ריקו צילום נמרוד סונדרס

מצרכים לרוטב

2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה

1/2 צרור עירית

1/2 צרור עלי נענע

1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה

4 שיני שום קלופות

1/2 כוס צנוברים

50 גרם פתיתי פרמז'ן

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לפסטה(4-5 מנות)

1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"

1 מיכל שמנת לבישול 15 אחוז

50 גרם פרמז'ן

גרידת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה

קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מוסיפים לקערת את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.

מגרדים את הפרמזן על החלק הדק בפומפייה וקולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים את הפרמזן ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים.

מחממים סיר גדול עם מים ומלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

בסיר רחב ונמוך שמים את רוטב הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי העדפה אישית.

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים יחד במשך 2-3 דקות.

מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן בעזרת קולפן ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.