חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא מציע מתכון להכנת סלמון בסגנון תאילנדי עם דלעת
חומרי המנה
3 נתחי פילה סלמון ( משקל כל נתח עד 200 גרם)
2 דלעת ערמונים בינוניות ( 500 גרם עם הקליפה)
400 גרם דלעת רגילה ( עם קליפה)
3 יחידות של בצל ירוק קצוץ
חומרי הרוטב
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
4 כפות חלב קוקוס 18-24% שומן
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
כפית שמן שומשום
1 כפית מחית קארי ירוקה
מלח, פלפל שחור, אבקת צ'ילי
אופן הכנה
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב
מכניסים את נתחי הדג לקערה ודואגים שיצופו מכל הצדדים במרינדה.
מקלפים את הדלעות וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
פורסים בתחתית תבנית אפייה את פרוסות הדלעת שיכסו את כל תחתית התבנית.
מניחים מעל פרוסות הדלעת את פרוסות הדג ושופכים מעליהם את שאר המרינדה. מפזרים מעל כל נתח בצל ירוק קצוץ
מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כעשר דקות לרבע שעה (תלוי בעובי של הדג). מורידים את הכיסוי ונועצים מזלג במרכז פילה הדג – אם המזלג נכנסת בקלות יש להוציא את התבנית מהתנור ולסיים את האפיה.
אם עדין הדג מעט קשה יש להמשיך ולאפות עוד כחמש דקות ללא כיסוי.
חשוב להימנע מאפיית יתר של הדג.
ניתן להכין את המנה עם סוג אחר של דגים כגון פילה מושט או לברק.
מנה= פרוסת דג + רבע מכמות הדלעת בתבנית