רשת הפאבים האיריים Temple Bar מרחיבה את מגוון הבירות המוגשות ברשת והציגה השבוע את סדרת הבירות לסתיו ולחורף – שבעה סוגי בירה חדשים שימכרו כבירת החודש ברשת במהלך החודשים הקרובים
תפריט האלכוהול של טמפל בר מציע מעל 240 סוגים שונים של אלכוהול וכ- 100 סוגי בירה שונים, מתוכם 23 סוגי בירה מחבית כאשר שניים משתנים מדי חודש. במהלך החודשים הקרובים, יוצעו ללקוחות מדי חודש שתיים מתוך שבע הבירות החדשות בסניפים השונים של הרשת.
טעימת הבירות התקיימה בחדר הפרטי של סניף טמפל בר בסינמה סיטי בצומת גלילות. על מנת לא לטעום על בטן ריקה הוגשו לשולחן מנות חדשות בתפריט הרשת וביניהן קציצות כרישה ובשר שמוגשות עם רוטב טרטר וחזרת ביתית, חציל קלוי עטוף בפרוסות אנטריקוט ברוטב טחינה ושניצל וינאי מעגל, שמוגש עם תפוחי אדמה קטנים צלויים בתנור וסלט כרוב כבוש.
אחרי הגיבושון של הבטן וההכנה המנטלית אפשר היה לעבור לטעום את שבע הבירות החדשות של הרשת.
קפרי'ס Caffrey's
תוצרת: אירלנד
אלכוהול: 3.8 אחוז
קפרי'ס אייריש אייל נוצרה לראשונה בבלפסט שבמחוז אנטרים בצפון אירלנד בשנת 1897 על ידי תומאס קפרי'ס. לימים התגלגל המותג בין ידיים פרטיות לתאגידים שונים ובשנת 1994 הושק מחדש כבירה חדשנית ברוח המסורת האירית. קפרי'ס מתאימה לשתייה בטמפרטורות נמוכות כמו לאגר, המרקם מרגיש כמו סטאוט והטעמים הם של בירת אייל. הבירה נמזגת מחבית עם גז תערובת של CO² וחנקן, ומפחיות עם קפסולת חנקן המחוברת בתחתית. מטרת החנקן היא יצירת מרקם חלק וראש קצף סמיך ועשיר.
קפרי'ס בעלת טעמי אייל פירותיים עדינים, קלה לשתייה בזכות רמת הגז הנמוכה ואחוז האלכוהול. בזמן מזיגה הכוס תתמלא בקצף אשר במהלך דקה מרהיבה יהפוך לבירה צלולה ואדמונית בעלת ראש קצף לבן ומרשים. מדובר על בירה קלילה במיוחד, משהו בסגנון מים בטעמים עם ניחוח בירה. מומלץ בעיקר לחובבי בירה חלשה בריכוז האלכוהול ובטעם.
דליריום Delirium Nocturnum Delirium Tremens
תוצרת: בלגיה
המבשלה: מבשלת הויגה Huyghe Brewery
דליריום הבלגית נולדה בשנת 1989 במבשלת הויגה ומאז מקבלת ביקורות מצוינות – בשנת 1997 בחר בה אחד ממבקרי הבירה המובילים בעולם, סטיוארט קאלן במקום הראשון. בשנת 1997 נבחרה הבירה בתחרות יוקרתית כבירה הטובה בעולם מבין חמישים בירות שנבחנו
דליריום טרמנס
בירה בלגית חזקה (8.5 אחוז אלכוהול), ארומאטית ופירותית עם סיומת ארוכה. משמעות שם הבירה, "טירוף רועד" (Tהיא סוג של פסיכוזה הנוצרת משתייה מרובה של אלכוהול, הנפוצה בעיקר אצל אלכוהוליסטים בגמילה. תופעת לוואי ידועה של מחלה זו היא הזיות בהן מדמיינים פילים ורודים. מדובר על בירה לבעלי יכולת שתיה מוגברת, עקב אחוז האלכוהול הגבוה יחסית. טעמי הפירות באים לידי ביטוי בצורה ברורה .
דליריום נוקטורנום
בירה בלגית חזקה (9 אחוז אלכוהול), פירותית ועשירה בטעמי שוקולד וקפה. מיוצרת בעזרת 3 סוגי שמרים ו-5 סוגי לתת. המילה "נוקטורנום" משמעותה לילה, והיא רומזת על צבעה הכהה של הבירה, בהשוואה לאחותה מאותה מבשלה, דליריום טרמנס. לבירה סיומת מעניינת – השילוב בין טעמי השוקולד והקפה יוצר טעם מעניין.
וורטינגטון Worthington's Creamflow Bitter
תוצרת: אנגליה
אלכוהול: 3.6 אחוז
מבשלת וורטינגטון הוקמה רשמית בשנת 1761 על ידי וויליאם וורטינגטון, אשר בעזרת הכימאים שלו נחשב לחלוץ בתחום עיבוד והשפעה על שמרי הבירה. במהלך ההיסטוריה הייתה מן הבירות החזקות בבריטניה אך העברת בעלויות, מיזוגים ופוליטיקות פגעו במורשת הגדולה. וורטינגטון קרים פלו ביטר מיוצרת בבורטון אשר ידועה באיכות המים שלה – מים קשים ועשירים במינרלים המתאימים לסגנון בירות האייל. המונח קרים פלו מייצג בירות אשר חנקן מעורב במזיגתן, בין אם בקפסולה בתוך הפחית או בדחיפה מחבית, החנקן מקנה גוף קרמי וראש קצף סמיך. הבירה קלה לשתייה בזכות הגיזוז הנמוך ורמת האלכוהול ומאופיינת בטעמי לתת וקרמל המלווים בארומה קלה של תפוח ובננה וסיומת מרירה אך עדינה של כשות. טעם הקרמל בולט בבירה בעיקר בסיומת והיא משאירה טעם מצוין.
סאן מיגל סלקטה – San Miguel Selecta
תוצרת: ספרד
אלכוהול : 6.2 אחוז
בירה עוצמתית בעלת צבע חום בהיר וגוף מלא. סאן מיגל סלקטה מתאפיינת בשלל טעמים חדים . סאן מיגל, מבשלת הבירה המפורסמת ביותר בספרד החלה את דרכה כמבשלה משפחתית בשנת 1890 במדריד והפכה ברבות הימים למבשלת הבירה הגדולה ביותר בספרד.
הובגובלין Hobgoblin
תוצרת: אנגליה
אלכוהול: 5.2 אחוז
המבשלה : מבשלת Wychwood הובוגובלין ( 5.2 אחוז) בירה אנגלית מסוג אייל כהה, מתאפיינת בטעם פירותי ובמעט מרירות. בירה עוצמתית בעלת טעם מאוזן וגוף מלא. מדיפה ניחוחות טופי, פרי הדר ושוקולד.
דומינוס דובל Dominus Double
תוצרת: בלגיה
אלכוהול: 6.5 אחוז
בירה בלגית מתקתקה צבעה שחור עם מעט השתקפויות אדמדמות. בזמן המזיגה לבירה ראש קצף יפה וסמיך. הבירה מאופיינת ב-6.5 אחוז אלכוהול
במקביל, השיקה השבוע רשת טמפל בר מגש בירות משולב עם צ'ייסרים. במסגרת המגשים מוגשות 12 כוסות בירה ו-12 צ'ייסרים.
12 סוגים של בירות מחבית, 4 צ'ייסרים של וודקה סמירנוף,4 צ'ייסרים של וויסקי בלק אנד וויט , 4 צ'יסרים של ארק אל נמרוד במחיר 235 שקל
12 סוגים של בירה מחבית 4 צ'ייסרים של וודקה קטל וואן , 4 צ'ייסרים של וויסקי בושמילס , 4 צ'ייסרים של פיג'לינג (או פידג' בטעמים ) במחיר 275 שקל
סניפי רשת Temple Bar
מתחם סינמה סיטי, ראשון לציון טלפון: 03-7165757
סינמה סיטי, גלילות, רמת השרון טל: 03-6995536
Cinemall, צומת לב המפרץ, חיפה. טל: 04-8404460
מתחם ג'י ויצמן 207, כפר סבא. טל: 09-7677575
תמונה עליונה: קפריס ודילריום בטעימת הבירות
צילום: גיא שמואלי