Beko – מותג מוצרי החשמל הבינלאומי, מציע מתכון טבעוני להכנת עלי גפן ממולאים פשוט להכנה.
מצרכים
עלי גפן, מסוננים ושטופים במים חמימים
150 מ"ל שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
1.5 כוסות אורז לבן לא מבושל
1.5 כוסות מים חמים (או לפי הצורך לכיסוי)
2 כפות צימוקים שחורים
2 כפות צנוברים
1 כף קינמון טחון
1 כף נענע מיובשת
1 כפית בהרט טחון
1 כפית כמון טחון
3 לימונים
1 כפית דבש
אופן ההכנה
משרים את האורז במי מלח למשך שעתיים.
מרתיחים במחבת כפית שמן זית יחד עם הבצל ומטגנים את הבצל עד לריכוך.
מוסיפים למחבת על חום בינוני את הצנוברים, האורז, קינמון, בהרט ומעט מלח.
מטגנים במשך כ-10 דקות.
מסירים מהאש ומוסיפים צימוקים, נענע וכמון.
מצננים את התערובת למשך 15 דקות.
מסדרים את עלי הגפן בסיר, ממלאים כל אחד בכפית מהתערובת ומגלגלים.
מניחים את עלי הגפן בסיר, כשהצד התפר של העלה פונה כלפי מטה, על צלחת הפוכה להגנה מהחום.
שופכים לסיר מספיק מים, מיץ לימון ודבש כך שיגיעו לגובה השכבה התחתונה של עלי הגפן.
מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30-45 דקות, עד שהאורז מבושל.