מיני המבורגר סלמון עם חומוס עדשים

המתכונאים של Beko – המותג הבינלאומי למוצרי חשמל לבית מציעים חלופות טעימות לקציצת הבשר עבור מי שלא אוכלים בשר ועדיין רוצים ליהנות מהמבורגר עסיסי, טעים ואיכותי. לפניכם מתכון להכנת מיני המבורגר סלמון עם חומוס עדשים.

מיני המבורגר סלמון עם חומוס ועדשים צילום Beko
מיני המבורגר סלמון עם חומוס ועדשים צילום Beko

יום ההמבורגר הבינלאומי שמצוין ב- 28.5, נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. אחד המאכלים הכי פופולאריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה, מיונז וקטשופ, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.

מצרכים

180 גרם סלמון טרי

150 גרם בצל ירוק

150 גרם פלפל ירוק

2 חלבונים

1 כף שמן זית

190 גרם עדשים

מיץ מחצי לימון

60 גרם פירורי לחם

מלח ופלפל

אופן ההכנה

קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה

קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון

מתבלים במלח ופלפל

מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד

מחממים כף שמן זית על מחבת

יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים

חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות

טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח

מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון

מקשטים עם הירקות הצלויים