המתכונאים של Beko – המותג הבינלאומי למוצרי חשמל לבית מציעים חלופות טעימות לקציצת הבשר עבור מי שלא אוכלים בשר ועדיין רוצים ליהנות מהמבורגר עסיסי, טעים ואיכותי. לפניכם מתכון להכנת מיני המבורגר סלמון עם חומוס עדשים.
יום ההמבורגר הבינלאומי שמצוין ב- 28.5, נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. אחד המאכלים הכי פופולאריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה, מיונז וקטשופ, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.
מצרכים
180 גרם סלמון טרי
150 גרם בצל ירוק
150 גרם פלפל ירוק
2 חלבונים
1 כף שמן זית
190 גרם עדשים
מיץ מחצי לימון
60 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל
אופן ההכנה
קוצצים את הסלמון במעבד מזון ומעבירים לקערה
קוצצים את הבצל ומוסיפים לתערובת הסלמון
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים לתערובת את החלבונים ופירורי הלחם ומערבבים הכל יחד
מחממים כף שמן זית על מחבת
יוצרים מהתערבות קציצות קטנות וצולים
חותכים את הפלפל הירוק וצולים קלות
טוחנים את העדשים ומוסיפים להם מיץ לימון, שמן זית ומלח
מורחים את ממרח העדשים על לחם ומעליו מניחים את קציצת הסלמון
מקשטים עם הירקות הצלויים