עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים

השפית רינת צדוק, יחד עם מותג כלי הבישול והאפייה סולתם מגישים מתכון מיוחד של עופיונים צלויים עם עשבים ותאנים.

עופיונים צלויים עם תאנים ועשבים צילום גל בן זאב הכנה רינת צדוק
עופיונים צלויים עם תאנים ועשבים צילום גל בן זאב הכנה רינת צדוק

מצרכים

2 עופיונים אורגניים טריים

כוס מלח גס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן זית

2 כרישות

ראש שום

רבע צרור מרווה

רבע צרור רוזמרין

רבע צרור טימין

רבע אורגנו

כף סילאן

פלפל צילי טרי

אופן ההכנה

שוטפים את העופיונים ומייבשים בנייר סופג.

מפזרים על העופיונים את המלח ומצפים מכל    הכיוונים.

מניחים בצד לחצי שעה (המלח מייבש את העור וגורם לעוף להיצלות היטב ולהיות עסיסי מאוד בפנים).

מניחים בסיר מרופד בנייר אפייה,  כרישות חתוכות, שיני שום שלמות, תאנים חתוכות לחצאים עשבי תיבול. מחממים תנור ל 200- מעלות.

בעזרת נייר סופג מסירים היטב את המלח, מושחים את העופיונים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס.

מניחים את העופיונים בסיר על התאנים והכרישות.

מניחים מעל נייר אפייה מכניסים את העופיונים לאפייה כ 20-25- דקות לקבלת גוון שחום.