שעועית ראנץ'

מתכון שעועית ראנץ' באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

שעועית ראנץ' צילום Teka Studio
שעועית ראנץ' צילום Teka Studio

מצרכים

300 גרם שעועית אדומה מבושלת

200 גרם טופו מעושן

3 שיני שום

1 בצל

1 כפית כמון טחון

200 גרם עגבניות שרי

200 גרם רוטב ברביקיו

4 כפות רסק עגבניות מרוכז

1 פלפל חריף

שמן זית כתית

מלח ופלפל

תוספות:

גבינת צ'דר טבעונית

פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

קוצצים את הבצל והפלפל החריף ומטגנים במחבת עם שמן זית.

קוצצים את השום ולאחר השחמה קלה של הבצל והפלפל מוסיפים גם את השום הקצוץ ומבשלים כחמש דקות נוספות.

חותכים את הטופו לרצועות או קוביות ומשחימים במחבת נפרדת עד שהטופו הופך לפריך, מורידים מן האש ומוסיפים לתבשיל.

מערבבים פנימה גם את רסק העגבניות ורוטב הברביקיו ומערבבים היטב.

מוסיפים את השעועית המבושלת והכמון ומכסים במים (חשוב שלא להגזים עם המים על מנת שהתבשיל לא יהפוך למרק).

מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית, מכסים במכסה וממשיכים בבישול 15 דקות נוספות.

לאחר מכן מוסיפים את עגבניות השרי, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומבשלים 15 דקות נוספות.

מסירים מהאש ומניחים למנוחה של חצי שעה לפחות על מנת שהטעמים יתייצבו.  

מפזרים רצועות גבינת צ'דר טבעונית ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.