פטוצ'יני דלעת שום

מתכון להכנת פטוצ'יני דלעת שום באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

פטוצ'יני דלעת שום צילום קופרבוש סטודיו
פטוצ'יני דלעת שום צילום קופרבוש סטודיו

חומרים לרוטב

1 ראש שום

חצי דלעת

שמן זית

מלח

פלפל

20 גרם חמאה (כף גדושה)

150 גרם גבינת מסקרפונה

80 גרם גבינת פרמזן מגוררת

רוזמרין

מצקת אחת של מי הפסטה המבושלת

חומרים לפסטה

400 גרם פסטה מסוג פטוצ'יני

מים

מלח

פלפל

להגשה

פתיתי פרמזן

פרחים אכילים

רוזמרין

הוראות הכנה

חוצים את ראש השום לשניים, מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות.

מניחים את הדלעת והשום בתבנית אפייה ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.

צולים בתנור  בחום של 190 מעלות במשך 40 דקות.

בינתיים מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים למשך הזמן המצוין על גביי האריזה.

מסננים אך שומרים כמצקת אחת של מי הבישול לרוטב ומוסיפים לה מעט שמן זית.

במעבד מזון, שמים את השום והדלעת הצלויים, חמאה, שתי הגבינות, הרוזמרין ומי הבישול מהפסטה.

טוחנים עד לאיחוד מלא של כל החומרים לכדי רוטב חלק.

מאחדים את הרוטב עם הפסטה, מצלחתים בצלחת עמוקה ומקשטים בפלפל, פתיתי פרמזן, פרחים אכילים ועלי רוזמרין.