סלט קייל רימון וקשיו

מתכון להכנת סלט קייל רימון וקשיו חגיגי באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

סלט קייל רימון וקשיו צילום Teka Studio
סלט קייל רימון וקשיו צילום Teka Studio

רכיבים

300 גרם קייל

250 גרם כרוב ניצנים

70 גרם קינואה שלושה צבעים ב140 גר' מיים

זרעים מרימון אחד

40 גרם אגוזי קשיו קלויים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז'ון

3 כפות מים

מיץ מחצי לימון

½ כפית מלח

הכנה

מכינים מגש תנור מרופד בנייר אפיה ומשומן בשמן זית. חותכים את כרוב הניצנים ומניחים על המגש כאשר הצד הפנימי כלפי מטה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות.

בינתיים מרככים את הקינואה במחבת קטנה עם מים רותחים ומבשלים במשך 10 דקות. לאחר שהקינואה רכה מסננים ומניחים לצינון בצלחת.

להכנת הרוטב: מערבבים בקערה את הטחינה, שמן הזית, חרדל הדיז'ון, מים, מיץ לימון ומלח, ניתן להוסיף עוד מים במידה והרוטב סמיך מידי.

מפרידים את עלי הקייל מהגבעול המרכזי, חותכים את העלים, מניחים בקערה גדולה יחד עם מחצית מהרוטב המוכן ומעסים את העלים.

להרכבת הסלט: מניחים את עלי הקייל המתובלים, אחריהם את קינואה, כרוב הניצנים הקלוי, גרעיני רימון ואגוזי קשיו קלויים. מסיימים ברוטב שנותר.