פיצה היא מנה איטלקית פופולרית שהפכה למאכל אהוב כמעט בכל העולם. כשמדובר בחג השבועות שהוא חג יהודי, נהוג לאכול מאכלי חלב וגבינות, ביניהם פיצה עם גבינות ותוספות מעל שיכולה להיות אופציה מצוינת- אם זו מנה ראשונה טעימה ואף ארוחה שלמה ומשביעה. עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה-Hatafrit מציעה מתכון להכנת פיצה שקשוקה
כמות המספיקה ל-2 בסיסי פיצה דקים או לבסיס אחד עבה
הכמויות של התוספות, מתאימות לפיצה אחת.
מצרכים לבסיס
3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
לתוספות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
תבלינים לפי טעם
אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה
1 כפית זעתר
7-8 חלמונים
הכנת הבסיס
לחמם תנור ל-200C.
בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.
בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דק').
להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.
להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.
להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב.
ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק.
לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה.
לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.
לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה.
בינתיים נכין את הרוטב של הפיצה
לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום.
הרכבה
לפזר ולמרוח באופןשווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבולגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר.
להכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.