פטריית חצוצרה שחורה מיובשת

החצוצרה השחורה, פטרייה הנחשבת למעדן ,כשמה כן היא: בעלת צורה של חצוצרה קטנה מאוד ועדינה. צבעה אפור כהה עד שחור. היא מצטיינת בריח יער וטעמה חמאתי מאוד עשירpitri16313


החצוצרה השחורה או ה'שנטרל השחורה' בשמה הלטיני 'קנטרלוס קורנוקופיאוידס נקראת MORT או TROMPETTE DE MAURE MORT – בצרפתית פירושו מוות, בגלל צבעה השחור ובעיקר בגלל הדמיון למילה MAURE שהוא שמם של הכובשים המוסלמים ששלטו בדרום אירופה בימי הביניים והשתמשו בקרב בחצוצרות דומות בצורתן לזו של הפטרייה. באנגלית נקראת הפטרייה בשם נעים יותר: "קרן השפע" (HORN OF PLENTY).

על אף חלק משמותיה המקאבריים, זוהי פטרייה מצויה, שחורה אפורה, הצומחת ביערות צפון כדור הארץ ומאוד מוערכת בשל טעמה והארומה שלה. החצוצרה השחורה גדלה בחודשי הקיץ והסתיו, באזורים לחים בעיקר בתוך יערות עצי אלונים, אורנים וערמונים . היא צומחת על האדמה החשופה בין עלים רקובים. בגלל צבעה וגודלה הקטן יחסית קשה לזהותה ויש להתאמץ כדי לקטוף אותה. פטריית החצוצרה השחורה מתייבשת היטב כך שטעמה המיוחד נשמר טוב יותר מאשר כשהיא טרייה. שימוש בה מוסיף ארומה לכל תבשיל.

מריוס רוזנברג הבעלים של חברת טומין ת.ג.ע. היבואנית של המוצר, ממליץ לשלב את פטריית החצוצרה השחורה בחביתה יוקרתית, בתוך רוטב על בסיס שמנת אבל גם בתוך רטבים לבשר ובמרקים. היא נהדרת מוקפצת במעט חמאה או שמן זית ובגלל טעמה המיוחד מומלץ להימנע מהשימוש בשום. המרקם שלה מעט צמיגי ויש לצרוך במתינות.

הפטריות משווקות בצנצנות של 30 גרם במחיר 39 שקל

ניתן להשיג: ברשת עדן טבע מרקט, ברשת טיב טעם ו-Domo, ברשת ספייסס-דלימארט, ברשת האטליזים מרקטו, ברשת 'לגעת באוכל', במעדניית דלישס ובמעדניות נבחרות.

{loadposition google02}