הסרט געגועים מתוקים הינו דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון, ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה, כולל מקרונים ורודים מתות שדה.
הכנה: שעה
זמן אפייה: 30 דקות
מרכיבים
200 גרם קמח שקדים
200 גרם אבקת סוכר
5 חלבוני ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מי ורדים
1/2 כפית צבע מאכל אדום
כוס סוכר גבישי
1/4 כוס מים
ריבת תותים למילוי
הוראות הכנה
הוציאו שתי תבניות והניחו עליהן משטח סיליקון בעלי שקעים למקרונים, או נייר אפייה פשוט. במידה ואתם משתמשים בנייר אפייה פשוט, ציירו 30 עיגולים שווים על כל נייר כדי להכין לעצמכם תבנית ואז הפכו את הנייר כך שהציור יפנה כלפי מטה. לחצו את קמח השקדים ואבקת הסוכר דרך מסננת לקערת בישול. זה ייקח מעט זמן ועבודת ידיים, אך זה הכרחי לקבלת הטקסטורה של העוגיות. ערבבו אותם יחד בקערה ואז הוסיפו מחצית מנוזל החלבונים, את מי הורדים וצבע המאכל. השתמשו במרית כדי לקפל ולמעוך את התערובת יחד למשחה אחידה. הניחו את המשחה בצד.
ערבבו את הסוכר והמים במחבת קטנה וחממו לחום בינוני-גבוה. השתמשו במדחום-ממתקים לוודא שהתערובת מגיעה לחום של 117 מעלות. בזמן שהתערובת מתחממת, הקציפו במהירות את החלבונים עד שהחומר יוצר שפיצים לבנים נוקשים. הורידו את המהירות לרמה נמוכה והמשיכו להקציף את החלבונים בזמן שהסוכר מגיע לטמפרטורה הרצויה בתנור. משהגיע הסוכר לטמפרטורה, בזהירות ובעדינות שפכו אותו אל קערת המיקסר עם חלבוני הביצים ותנו להם להתערבב. הגבירו את המהירות ותנו לתערובת המרנג להתערבב יחד עד שהיא נעשית לבנה, מנצנצת ומתקררת לטמפרטורת החדר, בערך עשר דקות.
קחו את המרנג והוסיפו אותו בעדינות למשחה בקערת הבחישה. תצטרכו למעוך הכול יחד כדי לשבור את המשחה אל תוך המרנג. התערובת אמורה להיעשות חלקה, נוצצת, ובעלת צבע ורדרד עדין. מלאו חצי מהתערובת לתוך שקית זילוף עם פתיחה של 1.5 ס"מ. החזיקו את קצה השקית מעל מרכזו של עיגול המרנג הראשון על המגש שלכם ובעדינות לחצו עד שהוא מתמלא. אם יש נקודה קטנה למעלה, אל תדאגו, היא תתמזג. מלא את התבנית הראשונה בצורה זו, ואז חזרו על כך עם שאר המרנג בתבנית השנייה.
עכשיו מגיע החלק המלחיץ אך ההכרחי. הרימו את נייר האפייה כ-20 ס"מ מעל לשיש ותנו לו ליפול על השיש. הפעולה תוציא את בועות האוויר כדי ליצור חלק עליון רך וחלק. תנו לתבניות לשבת בחוץ בערך 30 דקות כדי להתייבש ולהתקשות. כשכמעט עברו 30 דקות הציבו רשת אפייה במרכז התנור וחממו אותו מראש לחום של 180 מעלות. אפו את התבנית הראשונה למשך 6 דקות, ואז סובבו את התבנית כדי לוודא אפייה שווה ותנו למקרונים להישאר באפייה עוד כ-7-6 דקות. הוציאו את התבנית ותנו למקרונים להתקרר לחלוטין ואפו את התבנית השנייה באותה הדרך. תנו לתבנית השנייה להתקרר לחלוטין גם.
חברו את העוגיות על ידי מריחת כמות של בערך כפית ריבת-תותים על הצד השטוח של אחת העוגיות. אז, הציבו מקרון נוסף באותו הגודל מעל וסובבו בעדינות כדי לוודא שהמילוי נמרח לקצה ושהכריך מוחזק יחדיו. קררו אותם במקרר בקופסאות אטומות עד שתהיו מוכנים להגישם. תנו להם לשבת במשך כמה דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה ותיהנו.