לאחרונה נפתחו מסעדות חדשות בשוק האוכל הכי משמעותי בישראל – פטטה בשוק מחנה יהודה צמד דוכנים כשרים למהדרין שמוקדשים למנה הספרדית המפורסמת patatas de feria – – תפוחי אדמה מוקרמים.
דוכן אחד של patata חלבי והתפריט בו מושתת כולו על תפוחי אדמה בבסיס או בטטה, כשמעל הקרמה בגבינות איכותיות ושלל תוספות לבחירה.
מנות לדוגמה:
אל גוסטו -רוטב שמנת, גבינה מגורדת, תוספות ורטבים לבחירה – בתפוח אדמה 24 שקלים ובבטטה 29 שקלים.
אספניה – רוטב שמנת, גבינה מגורדת, זיתים ירוקים, תירס ורוטב שום – בתפוח אדמה 32 שקלים או בטטה 39 שקלים
צ‘דר – רוטב שמנת, גבינה מגורדת, בצל מקורמל, רוטב צ'דר ונאצ‘וס בתפוח אדמה 35 שקלים או בטטה 41 שקלים
ב-ptata meat, הדוכן הבשרי מנה עולה 45 שקלים ובתפריט תמצאו את האפשרויות הבאות:
תפו״א או לחמניה, בשר לבחירה: אסאדו, בשר טחון, נקניקיות או שווארמה עוף, שני רטבים לבחירה דוגמת מעושנת הבית, צ׳ימיצ׳ורי, חרדל וטחינה וכן תוספות של בצל מקורמל, פטריות וביצה קשה (הביצה בתוספת תשלום של 3 שקלים.
על שני המקומות אמונה מרים בן זקן, בסך הכל בת עשרים, שהחלום שלה היה להביא את המנה עליה גדלה בספרד, לשוק מחנה יהודה אותו היא כל כך אוהבת.
Patata
רחוב השקד 21, שוק מחנה יהודה, ירושלים
שעות פעילות: בין הימים א-ו׳, שעות הפתיחה: 11:00- עד אחרון הלקוחות, מוצאי שבת- עם צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.
כשר למהדרין