מרק בצל נחשב לאחד המרקים הפופולאריים ושף גדי אולשנסקי מציע את המתכון למרק שמוגש בעונות הסתיו והחורף במלון הבוטיק וילה גליליי
1 קילו בצל לבן
2 כפות קמח
כוס וחצי יין אדום
ליטר ציר ירקות
ענף טימין
שמן זית
פלפל שחור
מלח
מחמאה / חמאה
אופן הכנה
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית עד השחמה
מוספים מחמאה/ חמאה (מחמאה אם מעוניינים בפרווה, חמאה בחלבי) וממיסים
קולים את הקמח במחבת נפרד במשך דקה עד להשחמה
מוסיפים את הקמח לבצל בהדרגה תוך כדי ערבוב טוב עד להטמעה ללא גושים
מוספים כוס וחצי של יין תוך כדי ערבוב, מוספים את ציר ירקות ומביאים את המרק לרתיחה
מתבלים במלח ופלפל- לפי הטעם ומעט סוכר לאיזון החמיצות
במתכון החלבי – בהגשה ניתן להוסיף גבינה מגורדת, בארוחות הבוקר במלון וילה גליליי מוסיפים גבינה צפתית טרייה