לכבוד יום עוגת הגבינה הבינלאומי, מחלבת גד מציעה מתכון להכנת עוגת גבינה NEW YORK CHEESE CAKE.
חומרים לעוגה בקוטר 22-24 ס״מ
לבסיס
200 גרם פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים
100 גרם חמאה מומסת
1 כף דבש
למלית הגבינה
2 גביעים גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30 אחוז (400 גרם)
אחת ורבע כוסות (250 גרם) סוכר
3 כפות קורנפלור
2 גביעי שמנת חמוצה (15 או 27 אחוז)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
לרוטב פירות יער
200 גרם מיקס פירות יער או כל פרי יער שאוהבים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית ליקר תפוזים – לא חובה (קוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה)
אופן הכנה
מכינים את הבסיס
מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס.
מעבירים למקפיא להתייצבות.
מחממים תנור ל-170 מעלות (ללא טורבו).
עוטפים את החלק התחתון של התבנית ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים.
מכינים תבנית גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
מכינים את המלית
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים.
מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט.
אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
הכנת רוטב פירות יער
מכניסים הכול למעבד מזון או בלנדר (אפשר להשאיר שתי כפות של פירות לקישוט) ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת רוטב חלק.
מאחסנים במקרר עד לשימוש.
ההגשה
יוצקים מעל העוגה את רוטב פירות היער ומגישים.