מרק מינסטרונה עם פסטה טרייה וכורכום

חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה יחד עם הבלוגרית הילה וייס (אהבה יומיומית), מתכון למרק המתאים במיוחד לימי החורף הקרים: מרק מינסטרונה עם פסטה טרייה.

מרק מינסטרונה עם פסטה טרייה וכורכום צילום הילה וייס אהבה יומיומית
מרק מינסטרונה עם פסטה טרייה וכורכום צילום הילה וייס אהבה יומיומית

מצרכים (לכ- 4-6 מנות)

3 עגבניות בשלות

1 זוקיני בינוני

חצי כרובית טרייה

1 בצל בינוני

2 גזרים

1 בטטה

1 ענף סלרי

4 שיני שום

חצי כוס פסטה טרייה של פסטה ריקו (מסוג בוסיאטה, פנה, מחיטה מלאה ועוד)

1/2 כפית כורכום טרי מגורד

1/4 כוס פרמז'ן מגורד

3 כפות שמן זית

4 כוסות מים

1/2 כפית מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

אופציונלי: ענף רוזמרין

אופן ההכנה

קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות.

בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את הכורכום. מערבבים דקה, מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.

מבשלים על אש גבוהה במשך כ- 5 דקות, מכסים במים, מוסיפים מלח גס, מכסים ומבשלים על אש גבוהה כעשרים דקות.

טוחנים חצי מכמות המרק עם מוט בלנדר ומשאירים מעט קוביות ירקות בסיר ומחזירים לאש.

מוסיפים פסטה טרייה וענף רוזמרין, ומבשלים כעשרים דקות נוספות על אש בינונית.

מערבבים פנימה את הפרמז'ן והפלפל השחור ומגישים.