מתכון בטוח 3 – מתכוני התוכנית

מתכון בטוח 3, כמו קודמיו בסדרה, מאגד יחדיו נבחרת חלומות של השפים ועיתונאי אוכל המובילים בישראל שמספקים מתכונים ששודרו בתוכנית הטלוויזיהצילום: שחר פליישמן

 

אבי ביטון מגיש מבחר גדול של מתכוני דגים נפלאים; צחי בוקששתר עם מבחר גדול של מנות מקוריות; ארז קומורובסקי מחבר בין מזרח ומערב עם מנות שמתאימות לחך הישראלי; שאול בן אדרת מגיש אוכל שקל מאוד להכין בבית; שי-לי ליפא מגישה מגוון של מנות המתאימות לכל המשפחה; ליה שומרון פינדר, שמוכרת לנו משני הספרים הקודמים בסדרה מציעה עוד מתכונים בריאים ומזינים, ואילו הקונדיטור דודו אוטמזגין מציג מאפים מתוקים ומלוחים ושאר מעדני קונדיטוריה.

 

הספר מחולק לפרקים הבאים: סלטים ומרקים; דגים; עוף; אורז, פסטה וקטניות; ירקות; עוגות ומאפים וקינוחים, וכן ישנם בספר מתכונים רבים המתאימים לילדים. תוכלו לנווט בין הפרקים השונים באמצעות תוכן העניינים המפורט, וכאשר תגיעו למתכון עצמו אמורה הצללית שבראשו להזכיר לכם מיהו השף שאחראי לו. מקראה של הצלליות תמצאו בראש כל פרק. הרעיון נחמד: במקום לרשום בראש העמוד את שמו של השף, מופיע הציור הקטן של השף שמחייב את הקורא להתחיל במשחק ניחושים בשאלה אם זה הקוקו של שאול בן אדרת או הקרחת של צחי בוקששטר. אם תרצו להתמקד באחד השפים החביבים עליכם פשוט תוכלו לחפש את המתכונים שלו לפי תוכן העניינים שבתחילת הספר או ב"מפתח השפים" שבסופו או פשוט לשחק במשחק הניחושים.

 

הצילומים של שחר פליישמן מרהיבים ולצד תמונות צבע של המנות, מוצגות תמונות שחור לבן של השפים בפעולה, בזמן צילומי התוכנית. רעיון יפה ומעניין.

 

לגבי המתכונים בספר, לצד כמה הברקות כמו אורז ירוק וסלט מלפפונים של משפחת בוקששטר, רול דפי אורז עם פרגיות בקארי ירוק (למרות שחבל שהקארי במתכון הוא מקופסה ולא נעשה עצמאית) או קרפצ'יו ירקות שורש יש בספר לא מעט מתכונים קצת פחות ברורים בהם מוסיפים למנות רכיבים שלא בהכרח מתחברים: לא ממש הצלחנו לרדת לסוף החיבור בין פסטרמה לחצילים עם טחינה, פסטרמה לסלט ניסואז או מיני קבנוס לשקשוקה תרד.

 

מתכון בטוח – העונה השלישית

המתכונים המובילים של השפים הגדולים 

200 עמודים

128 שקל

פן הוצאה לאור – ידיעות אחרונות – ספרי חמד


אתר האינטרנט של התוכנית


{loadposition google02}