מלבי

השפית השוקוליטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי- טרה ז׳ולי מציעה לשולחן החג מתכון להכנת מלבי. ה-Très jolie הוא פטיסרי ויינואסרי צרפתי עם פיוז'ן ישראלי שלוקח השראה מרחבי העולם. את המאפים, השוקולד והקינוחים המוגשים בו מכינה השפית פטיסרי והשוקוליטיירית- מורן טביב זדה (39) מבאר שבע.

מלבי צילום מורן טביב זדה
מלבי צילום מורן טביב זדה

כלים

מטרפה, לקקן, סיר, קעריות או כוסות למלבי.

מצרכים

400 גרם קרם קוקוס       

400 גרם מים 

140 גרם סוכר   

30 גרם מי ורדים

חצי כפית מחית וניל

65 גרם קורנפלור             

חצי כוס מים לפתיחת הקורנפלור             

אופן ההכנה

שמים בסיר קרם קוקוס שמנת סוכר מי ורדים ומחית וניל ומביאים לרתיחה חזקה.

מערבבים עם מעט מים את הקורנפלור בעזרת מטרפה, עושים השוואת טמפרטורות ושופכים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, מביאים לרתיחה חזקה מאוד (בישול בטמפ' גבוהה עד לבעבוע חזק מאוד תוך כדי ערבוב)

שופכים אל מד ליטר ויוצקים ישר לתבניות. מקררים לטמפ' החדר ומעבירים לקירור.