השפית השוקוליטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי- טרה ז׳ולי מציעה לשולחן החג מתכון להכנת מלבי. ה-Très jolie הוא פטיסרי ויינואסרי צרפתי עם פיוז'ן ישראלי שלוקח השראה מרחבי העולם. את המאפים, השוקולד והקינוחים המוגשים בו מכינה השפית פטיסרי והשוקוליטיירית- מורן טביב זדה (39) מבאר שבע.
כלים
מטרפה, לקקן, סיר, קעריות או כוסות למלבי.
מצרכים
400 גרם קרם קוקוס
400 גרם מים
140 גרם סוכר
30 גרם מי ורדים
חצי כפית מחית וניל
65 גרם קורנפלור
חצי כוס מים לפתיחת הקורנפלור
אופן ההכנה
שמים בסיר קרם קוקוס שמנת סוכר מי ורדים ומחית וניל ומביאים לרתיחה חזקה.
מערבבים עם מעט מים את הקורנפלור בעזרת מטרפה, עושים השוואת טמפרטורות ושופכים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, מביאים לרתיחה חזקה מאוד (בישול בטמפ' גבוהה עד לבעבוע חזק מאוד תוך כדי ערבוב)
שופכים אל מד ליטר ויוצקים ישר לתבניות. מקררים לטמפ' החדר ומעבירים לקירור.