אחד המאכלים הנפוצים והאהובים ביותר בחורף הוא המרק – ומרק יכול להיות ארוחה מלאה בריאה ומזינה. קחו למשל מרק עדשים כתומות עם קינואה – הדרך הטעימה לקבל ברזל, סידן, ואפילו חומצה פולית.
העדשים הכתומות עשירות מאוד בחלבון, בברזל ובסידן וגם בסיבים תזונתיים וחומצה פולית. תוסיפו להן את הקינואה שעשירה בכל חומצות האמינו החיוניות ותיצרו חלבון מלא. וכל זה בקערת מרק אחת חורפית וטעימה במיוחד.
מתכון של ערין כמאל דקסה
המצרכים
כוס עדשים כתומות
חצי כוס קינואה לבנה
חצי בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות
חצי דלעת חתוכה לקוביות
בצל אחד חתוך לקוביות
3 כוסות מים רותחים
תבלינים: מלח, פלפל, כמון
הוראות הכנה
לטגן את הבצל עם הבטטה והדלעת בסיר עמוק
להוסיף את הקינואה ואת העדשים הכתומות ולערבב היטב
להוסיף את המים הרותחים ולהרתיח בשנית
להוסיף את התבלינים ולבשל עד ריכוך מלא
לתבל במידה וחסר וניתן אף למעוך את התערובת בכדי להפוך את המרק לסמיך יותר
ערין כמאל דקסה – נטורופתית ומנחת הורים, מייסדת גישת האכילה המחזקת – גישה שמחזקת את המודעות לאכילה בריאה ומעצימה www.areenkamaldaxa.com