מתכון להכנת קינוח קטוגני בכוסות של עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
כמות: 8 כוסות קינוח מבחינת הקרמל – מספיק לכמולת כפולה של כוסות
קושי הכנה: קל מאוד . זמן הכנה: 60 דקות
מצרכים לשכבת קרמל
1/4 כוס חמאה
3 כפות ממתיק כמו סוכר חום
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/4 כפית קסנטן גאם
1/4 כפית מלח
2 כפות מים
מצרכים לשכבת קצפת
1.5 חבילות שמנת מתוקה להקצפה (בערך 400 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
מצרכים לשכבת שטרויזל קטוגני
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק
1 כפית קינמון
1 כף חמאה רכה
הכנת שטרויזל
בקערה קטנה לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק וקינמון.
להוסיף לתערובת את החמאה ולמולל עד שהתערובת הופכת לפירורית.
לחמם תנור ל-180C ולשמן תבנית/מחבת.
להעביר את התערובת הפירורית אל התבנית המשומנת ולהכניס לתנור למשך 15-20 דקות.
לערבב מידי פעם בכדי שהפירורים לא ישרפו ויהיו עשויים היטב.
להוציא מהתנור ולהניח בצד לצינון מוחלט. לערבב מידי פעם ל"שבירה" של הפירורים.
הכנת קרמל
בסיר קטן להמיס ביחד חמאה וממתיקים. להביא לרתיחה ולבשל 3-5 דק' (לערבב מידי פעם ולשים לב שלא ישרף).
לכבות את האש ולהוסיף תוך כדי ערבוב מהיר את השמנת המתוקה.
לפזר תוך כדי ערבוב את הקסנטן גאם ואת המלח.
להחזיר אל הכיריים ולבשל כדקה עד לרתיחה.
להוסיף מים תוך כדי ערבוב. להוריד מהאש ולצנן לגמרי לפני ההרכבה של הקינוח. *לצנן בטמפרטורת חדר ולא במקרר.
הכנת קצפת
להקציף ביחד את מרכיבי הקצפת עד לקבלת מרקם קצפת יציב.
להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר לקישוט (לא חובה צנתר, אפשר פשוט לחורר את השקית בקצה לטובת הזילוף).
הרכבת המנה
בתחתית כל כוס להניח בערך כפית של רוטב קרמל.
לפזר מעל מעט שטרויזל קטוגני.
לזלף מעל שכבה עשירה של קצפת.
לסיים עם מעט שטרויזל קטוגני מעל.
לשמור במקרר עד להגשה.