מסעדת בית היין בקיבוץ מעברות משיקה תפריט עסקיות בניצוחו של השף רועי אגאי (קופי בר לשעבר)
התפריט מציע מנות כפריות פשוטות בטעמיהן, כאשר צוות המלצרים ישמח להמליץ על יין מתאים לליווי כל אחת מהמנות שנבחרו.
מיקומה של המסעדה באמצע הדרך בין תל אביב ובין חיפה, הפך אותה למקום מפגש לאנשי עסקים רבים שמחפשים מקום בין תל אביב לחיפה, הודות לשקט, לפרטיות, לחנייה החופשית ולאינטרנט האלחוטי שבמקום. לאלה הרוצים ליהנות מארוחה טובה ביום החופש שלהם, מציע המקום פינה פסטורלית הקרובה למרכז, שבה חצר גדולה היכולה להעסיק גם את הילדים.
התפריט העסקי כולל את לחם הבית, מנה ראשונה ומנה עיקרית בשתי רמות מחירים. במחיר 59 שקל ניתן לבחור בין שלל מנות ראשונות: סלט בית היין (עלים, פרי עונתי, רוקפור ואגוזים בווינגרט דבש-חרדל), מרק משתנה, סלט טאבולה עם גבינת פטה, סלט תפוחי אדמה עם סלמון כבוש, או חציל בלי טחינה (חציל עם פלפל קלוי, גבינת עזים וזיתי קלמטה). למנה העיקרית מוצעות פסטה א-לה מלנזנה (עגבניות, חצילים, גבינת צאן ובזיליקום), פסטה פונגי עם פטריות ושמנת, המבורגר (250 גרם), שניצל, שקשוקה עם גבינת פטה או נקניקיות מרגז בקר, חזה עוף על הגריל או סלט קיסר עם חזה עוף.
במחיר 89 שקל מתווספות למנות הראשונות מנת פטה כבד עוף עם צ'אטני פיקנטי של תפוחי עץ וסביצ'ה דג ים. בעיקריות ניתן לבחור בין פסטה אל בוסקיולה עם נתחי פילה בקר, פרגיות ביוגורט על מצע אורז בניחוח הודי, נקניקיות בסקיות (תבשיל עגבניות פיקנטי וחלמון ביצה), או שרימפס עם זוקיני, אפונת גינה ועשבי תיבול. בתוספת של 15 ₪ מוצעות גם מנת אנטריקוט בקר מיושן צרוב בגריל עם רוטב ציר בקר, או פילה מוסר ים עם קרם פלפלים ותרד.
לצד המנות העיקריות ניתן לבחור בתוספת (סלט ירוק, צ'יפס, אורז, פירה או תפוחי אדמה צלויים). יין הבית או שליש גולדסטאר מהחבית יוגשו בתוספת 10 שקל.
בית היין בקיבוץ מעברות. טלפון: 09-8972055. העסקיות מוגשות בימים ב-ה בין השעות 18:00-12:00
מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות שוכנת במבנה ששימש את הקיבוץ כחדר קירור בימי קום המדינה, ומסביבו גינה עם גפנים, שושנים ושלל עשבי תיבול וחצר ירוקה ורחבת ידיים המספקת מפלט שקט משאון העיר עם אקליפטוס עתיק יומין ופסיפלורה מטפסת. עיצוב כפרי מזמין, מיקום מרכזי אך שקט, חנייה חופשית ומקום בטוח לילדים הפכו את המקום לאבן שואבת לאוהבי היין, הבירה והאוכל הטוב. בבית היין חדר פרטי ייחודי המתהדר במאות בקבוקי יין מיקבים ישראליים ופסטיבלי יין ובירה הנערכים מדי שנה ומושכים אליהם קהל רב. לצד המסעדה חנות ובה מגוון עצום של יינות, בירות ומשקאות אלכוהוליים מרחבי העולם. אורחי המסעדה מוזמנים לבחור בקבוק יין במחיר המוצע בחנות ולהוסיף 25 שקל בלבד דמי חליצה.
צילום: שירן כרמל