מתכון של שקמה יעקבי להכנת קארי הודי עם קרם קוקוס וטופו. מתכון פרווה קל להכנה שלא דורש השקעה מרובה. את השם מאכלי קארי קיבלו מאנשי המערב שהגיעו להודו וכללו מאכלי קדירה עם רוטב המבוסס על תבליני קארי. התבלינים (בשינויים שונים) נפוצים במדינות דרום אסיה והמזרח הרחוק, במיוחד במטבח ההודי, המטבח האינדונזי והמטבח התאילנדי.
זמן הכנה: עד 20 דקות
רמת מיומנות: קלה
המרכיבים ל-3 מנות
קארי
רבע כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 חבילה (300 גרם) טופו בטעם טבעי ALTERNATIVE חתוך לקוביות
100 גרם אפונה קפואה סנפרוסט
2 כפות אבקת קארי
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
מלח לפי הטעם
4 כפות רסק עגבניות
1 פחית קרם קוקוס של השף הלבן
להגשה
אורז לבן מבושל
כוסברה קצוצה לקישוט
גודל תבנית: מחבת רחבה
הוראות הכנה
מחממים שמן במחבת רחבה על אש בינונית
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה
מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהן צרובות וזהובות
מוסיפים את האפונה הקפואה ומערבבים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים רסק עגבניות וקרם קוקוס ומבשלים במשך 10 דקות. חשוב לערבב מידי פעם
בצלחת ההגשה מניחים שכבת אורז ומעליה את הקארי.
מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים חם.
למתכונים נוספים באתר השף הלבן