ספינג' ממולא בגלידה גולדה ספיישל חנוכה – מתכון של רון יוחננוב באדיבות רשת גלידה גולדה
חומרים לבצק
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר בהיריון
3/4 כף מלח רק בסוף
2 כפות שמן – השמן פוגע בשמרים ומקשה עליהם
700-800 מ"ל מים
אופן הכנה
ראש עיסה: מערבבים את השמרים הסוכר ומעט מים,
מערבבים ומניחים כמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס
בקערת מיקסר מניחים בתחתית את המלח, קמח, שמן, סוכר,
מוסיפים את תערובת השמרים והמים ולשים כ 7-8 דקות.
מכסים ומעבירים להתפחה של שעה וחצי לפחות.
בעזרת שמן (לא מים אחרת תקבלו פיצוצים בבית)
יוצרים כדורים מהבצק. עושים חור באמצע לצורה של טבעת
ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
לאחר הטיגון מצננים מעט את הספינג׳
חוצים את הספינג׳ המצופה בסוכר וקינמון
ממלאים בכדור גולדה ומגישים.