עוגת אגוזי לוז

מתכון להכנת עוגת אגוזי לוז באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch

עוגת אגוזי לוז צילום Kuppersbusch Studio
עוגת אגוזי לוז צילום Kuppersbusch Studio

חומרים

250 גרם אגוזי לוז

250 גרם חמאה רכה חמימה

190 גרם סוכר

5 ביצים

120 מ"ל חלב

1 כפית תמצית וניל

250 גרם קמח

10 גרם אבקת אפייה

לקישוט

קרם אגוזי לוז מוכן

אגוזי לוז מרוסקים

קוקוס טחון

אופן הכנה

קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו, למשך 15 דקות.

מניחים לאגוזים להתקרר מעט וטוחנים דק בעזרת מעבד מזון.

מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.

בזמן שאגוזי הלוז נצלים, טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים, ומוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.

מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.

לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.

דופקים כמה פעמים על התבנית  על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית ואופים 50-55 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם היא מוכנה או לא.

כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.