מתכון להכנת עוגת אגוזי לוז באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch
חומרים
250 גרם אגוזי לוז
250 גרם חמאה רכה חמימה
190 גרם סוכר
5 ביצים
120 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל
250 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
לקישוט
קרם אגוזי לוז מוכן
אגוזי לוז מרוסקים
קוקוס טחון
אופן הכנה
קולים את אגוזי הלוז בתנור ב-190 מעלות בחום עליון ותחתון במצב טורבו, למשך 15 דקות.
מניחים לאגוזים להתקרר מעט וטוחנים דק בעזרת מעבד מזון.
מורידים את חום התנור ל-180 מעלות עם חום עליון ותחתון בלבד.
בזמן שאגוזי הלוז נצלים, טורפים בקערה את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, בכל פעם טורפים, ומוסיפים גם את החלב ותמצית הווניל.
מנפים בהדרגה מעל התערובת את הקמח.
לבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז המרוסקים ומסיימים להקציף במרץ.
משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה ויוצקים לתוכה את הבלילה.
דופקים כמה פעמים על התבנית על השיש להתפזרות אחידה של הבלילה בתבנית ואופים 50-55 דקות, בודקים בעזרת קיסם אם היא מוכנה או לא.
כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית ומקשטים בקרם אגוזי לוז, אגוזי לוז מרוסקים ומעט קוקוס טחון.