יקב תבור משיק את סדרת היין הר

יקב תבור משיק את סדרת "הר" שתשווק ברשתות השיווק ובחנויות יין מתמחות, במחיר מומלץ של 45 שקלhar251111

 

"הר" היא סדרת יינות הבסיס של תבור ומציעה יין נגיש ורענן. התוויות של סדרת הר שואבות השראה מן האדמה הטובה עליה גדלים הענבים ומן הדרך והשבילים המתפתלים על ההר. על  צווארם של הבקבוקים חבק צהוב, בולט ובוהק.

 

סדרת "הר" היא סדרת היין החברותית של יקב תבור. בסדרה זו יינות זניים אדומים ולבנים, כולם מענבים שנבצרו מהכרמים של יקב תבור. היינות בסדרת הר משמרים את הארומות והטעמים המקוריים של הזן ממנו עשוי כל יין. כדי להעניק ליינות בשלות נוספת מיישנים אותם למשך מספר חודשים במיכלים עם לוחות עץ המעשירים ומעדנים אותם. היינות מוכנים לשתיה עם יציאתם לשוק. 


{loadposition google03}

 

יקב תבור משיק שלושה יינות ראשונים בסדרה

 

קברנה סוביניון מסדרת "הר"  

 יין זני: 90 אחוז קברנה סוביניון ו- 10 אחוז מרלו, בציר 2010.

יין בעל גוף רך, נעים לשתייה המאופיין בארומה עדינה של שזיף, קסיס ופטל בשילוב פלפל ירוק. מומלץ לצנן את היין למשך כמה דקות במקרר טרם פתיחתו.

מחיר מומלץ לצרכן: 45 שקל

 

מרלו מסדרת "הר" 

 יין זני: 85 אחוז מרלו ו-15 אחוז קברנה סובניון, בציר 2010.

יין בעל צבע אדום עמוק, גוף מאוזן, המאופיין בארומה של דובדבן ופלפל שחור גרוס.

מחיר מומלץ לצרכן: 45 שקל

  

שיראז מסדרת "הר"

90 אחוז שיראז ו-10 אחוז קברנה סובניון, בציר 2010.

היין בעל גוף מרוכך, טעמו עגול והוא מאופיין בארומה של פירות בשלים. טעמו העגול של היין הופך אותו לקל ונעים לשתייה.

 מחיר מומלץ לצרכן: 45 שקל

 

יקב תבור הוקם בשנת 1999 על ידי ארבע משפחות כורמים מכפר תבור שבבעלותן כרמי ענבים באזור כפר תבור, הגליל העליון ורמת הגולן. היקב שוכן בכפר תבור ומייצר מיליון בקבוקים בשנה בארבע סדרות, ברמות מחיר שונות. בשנת 2010 הרחיב היקב את קטגוריית היינות המבעבעים שלו ובמרץ 2011  השיק היקב שפה חדשה למותג כמו גם סדרת יינות חדשה המיועדת למסעדות בלבד. יינן היקב הוא אריה נשר. לאריה שנים ארוכות של ניסיון והוא מהייננים המוערכים בתעשיית היין הישראלית.

 

יקב תבור מציע ארבע סדרות יין ויינות מבעבעים

 

Limited Edition

הסדרה הראשונה של יקב תבור. סדרה יוקרתית המופקת בכמויות מוגבלות בין 6,000 ל- 13,000 ובבקבוקים ממוספרים. יינות שהחלו את דרכם בתתי חלקות של הכרמים המובחרים ביותר של תבור וזכו לטיפול יינני ארוך וממושך. בסדרה שני יינות: 1/6000, בלנד של קברנה סובניון ומרלו ו 1/13.000, בלנד של קברנה סובניון ושיראז.

 

אדמה II

סדרת פרימיום חדשה הכוללת בכל שנת בציר את היינות המיוחדים של אותה שנה המיוצרים כזניים או כממסכים על פי  יכולתו של היינן להפיק מהם את מיטב הטעמים והארומות. הסדרה הושקה לראשונה במרץ 2011 וכוללת ארבעה יינות מבציר 2008: סירה, מרלו, פטיט סירה,  וקברנה סובניון פטיט סירה. 

 

אדמה

היינות בסדרת אדמה מייצגים פסיפס של אדמות בזלת, גיר, חרסית וטרה רוסה, המאפיינות את אזור התבור והגליל. חלקות הכרם מטופלות בקפידה ומוקדשת להן תשומת לב רבה. איזון  היבולים, ממשק השקיה מצומצם, בציר ידני בררני וייננות מאופקת, משמרים את שנתן הטבע ומעניקים ליינות ארומות וטעמים ייחודיים לזן הענב ולסוג הקרקע. כל חלקת כרם נטועה על סוג קרקע שונה, המעניקה לכל יין אופי יחודי.

 

הר

סדרת הבסיס של תבור. בסדרה יינות זניים אדומים ולבנים, כולם מענבים איכותיים. יינות "תבור" משמרים את הארומות והטעמים המקוריים של הזן ממנו עשוי היין. היינות מוכנים לשתייה עם יציאתם לשוק ומתאימים לסגנון החיים המודרני.

 

פנינים

בסדרה יין אדום ויין לבן מתקתקים ומבעבעים קלות (semi-sparkling). היינות מיוצרים בתסיסה קרה, המביאה לאצירת בועות CO2 עדינות וקלילות ביין, אשר מוסיפות גוון מקורי וחדש לטעמם של הענבים מהם מופקים היינות ומדגישות את הארומה הייחודית להם. פנינים אדום מופק מ-100% ענבי קברנה סוביניון. פנינים לבן מופק מ-60% ענבי גוורצטרמינר ו-40% ענבי ויונייה.

 

562

הסדרה 562 נקראת על שמו של הר תבור המתנשא לגובה של 562 מטרים. בסדרה זו שני יינות מבעבעים יבשים (Brut). האדום מופק מ-100% ענבי ברברה. הלבן מופק מענבי שרדונה (80%) וקברנה סוביניון (20%) ענבי הקברנה סוביניון טופלו בשיטת בלאן דה-נואר


צילום: רני לוריא


{loadposition google02}.