קסטה חלוה ושוקולד

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה, מגישה לרגל יום השוקולד הבינלאומי, מתכון קייצי: קסטה חלוה ושוקולד. המתכון פשוט וקל להכנה, ניתן להכינו בגרסה חלבית או פרווה (בהחלפת השמנת לצמחית.

קסטה חלוה ושוקולד של חברת אחוה צילום הדס ניצן
קסטה חלוה ושוקולד של חברת אחוה צילום הדס ניצן

מצרכים (לכ- 20 יחידות)

1 חבילה עוגיות פתי בר (250 גרם)

2 שמנת מתוקה / שמנת צמחית

200 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של אחוה

300 גרם ממרח חלוה של אחוה

לקישוט

ממרח חלוה / ממרח טחינה עם שוקולד

חופן אגוזים קצוצים / פיסטוקים קצוצים

אופן ההכנה

מרפדים תבנית בגודל 25X38 בנייר אפייה או ניילון נצמד, כדי שיהיה קל להוציא את המקפא.

מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 300 גרם ממרח חלוה ומוזגים את הנוזל לתבנית.

מכניסים למקפיא למשך שעה.

מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם 300 גרם ממרח טחינה עם שוקולד ומוזגים מעל ממרח החלוה שקפא.

מכניסים שוב למקפיא לכ-3 שעות.

מוציאים את המקפא מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל עוגיית פתיבר.

מכינים סנדוויץ׳: פתיבר, עליו קוביית גלידה ועל זה שוב פתי בר.

מקשטים בממרח חלוה או ממרח טחינה עם שוקולד, מפזרים אגוזים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.