חלב נטול לקטוז – מוצר חדש של מחלבות רמת הגולן

מחלבות רמת הגולן המחלבה הותיקה והמובילה משיקה מוצר חדש בסדרת חלב הרים טהור: "חלב הרים טהור נטול לקטוז" halav14213


החלב המיוחד, פותח במחלבות רמת הגולן, עבור אותם אנשים הסובלים מתופעה של "אי סבילות ללקטוז" ושרוצים להינות משתיית חלב ללא הגבלה והוא מציג, לראשונה בישראל, חלב שאינו מכיל לקטוז כלל (בניגוד לחלב "דל לקטוז", הנמכר בישראל עד כה)

חלב נטול לקטוז של מחלבות רמת הגולן הינו פיתוח של תהליך טכנולוגי מתקדם הכולל פעולת פירוק ממושכת של הלקטוז, עם גמר הפעולה מועבר החלב להמשך התהליך בו הוא עובר חימום מהיר בטמפ' גבוהה, קירור מהיר ומילוי באריזה אספטית. תהליך החימום עוצר את פעילותו של אנזים הלקטאז, כך שהוא איננו ממשיך לפעול במוצר לאחר אריזתו. תהליך ייצור זה מאפשר את עמידותו של המוצר ללא צורך בקירור וכל זאת ללא צורך בהוספת חומרים משמרים. כמו כן, בתהליך זה נשמרים ערכיו התזונתיים של החלב וכן גם טעמו.
טעמו המתקתק של החלב הינו תוצאת פירוק מולקולת הלקטוז לשתי מולקולות של חד-סוכר, הנותנות תחושת מתיקות ללא שינוי הערך הקלורי. צבע החלב מתכהה לאורך חיי המדף ומקבל גוון כתמתם, אך אין הדבר פוגע באיכותו של המוצר.שינוי צבע זה נוצר בעקבות תהליכי השחמה לא אנזימתית (תגובת מייארד) המתרחשים בחלב בעוצמה רבה יותר, כיון שבחלב נטול לקטוז יש פי 2 מולקולות של סוכר לעומת חלב רגיל.

"חלב הרים טהור נטול לקטוז" מצטרף לסדרת "חלב הרים טהור" של מחלבות רמת הגולן המציעה מוצרים מחלב הנחלב מפרות רמת הגולן, הנהנות ממים זכים , מזון עשיר ומאוזן, אקלים ייחודי ואוויר הרים צלול האופייני לאזור רמת הגולן. החלב מגיע למחלבה היישר מרפתות רמת הגולן כשהוא טרי ונארז ללא מגע יד אדם. חלב הרים טהור, נארז בעזרת מכונת מילוי חדשה השומרת על טעמו הטבעי של חלב ההרים, במערכת סטרילית, לאחר תהליך UHT – תהליך בו החלב עובר עיקור תוך שמירה על הערכים התזונתיים. התוצאה – חלב עמיד בעל טעם טבעי לגמרי.

חלב הרים טהור הינו 100 אחוז טבעי וללא חומר משמר (למעט חלב עמיד 1 אחוז שומן שבו אין חומר משמר אך מוסיפים לו וויטמינים בהתאם להנחיות משרד הבריאות). טעמו של החלב משתבח כשהוא מצונן , עם זאת, הטיפול הטרמי מאפשר את עמידותו של החלב ללא צורך בקירור או חומרים משמרים תוך שמירה על טעמו וערכיו התזונתיים.

את חלב הרים טהור נטול לקטוז, עם האריזה עם הפקק הנוח למזיגה, ניתן להשיג ברשתות השיווק, בחנויות הקמעונאיות ובחנויות הטבע במארז של ליטר מחיר מומלץ לצרכן: 10.5 שקל -11.5 שקל.

הלקטוז, סוכר החלב, הינו דו-סוכר המורכב משני חד סוכרים, גלוקוז וגלקטוז. הלקטוז מפורק בגוף האדם במעי הדק על ידי האנזים לקטאז לשני חד סוכרים אלה. ישנם אנשים שאנזים הלקטאז לא מיוצר אצלם בגוף בכלל או שמיוצר בכמות שאינה מספקת. עבור אנשים אלה, צריכה של לקטוז עודף בהיעדר אנזים הלקטאז גורמת, לרוב, לתופעות של: כאבי בטן, גזים במערכת העיכול, נפיחוֹת, בחילות ושלשולים. תופעה זו נקראת "אי סבילות ללקטוז".

מחלבות רמת הגולן הוקמה ב-1984 החברה מייצרת מוצרי חלב עמיד תחת המותג "מחלבות רמת הגולן", ומותגים פרטיים אחרים (דוגמת תנובה, השף הלבן, טרה וכו'). המוצרים הבולטים אשר מייצרת החברה הינם סוגי חלב עמיד באריזות שונות, שוקו ומוצרי שמנת עמידה. החל משנת 2009 החברה נמצאת בבעלות של ארבעה קיבוצים בגליל וברמת הגולן (אורטל, גדות עין זיוון ושמיר) ואיש העסקים והשר לשעבר רפי איתן, המחזיקים כל אחד בכ-20 אחוז. מפעל הייצור של המחלבה ממוקם בקצרין ומעסיק כ- 35 עובדים.
במהלך 2011 בצעה המחלבה השקעות גדולות ברכישת ציוד וטכנולוגיה במטרה לפתח מוצרי UHT בעלי ערך מוסף לשוק הישראלי ,בשנה הקרובה עומדת החברה להשיק מס' מוצרים חדשים תוך שימוש ביתרונות הייחודיים לגולן ולטכנולוגיית UHT. ב-2012 החלה מחלבות רמת הגולן בייצור חלב הרים טהור, חלב המופק מפרות הגולן הנהנות מאקלים ייחודי, אוויר צח, מזון מאוזן ומי מעיינות זכים, לתנאים מעולים אלה אין אח ורע בישראל, המוצר ייחודי למחלבה בזכות מקומה הגיאוגרפי , חלב הרים משווק בעולם כחלב פרמיום ובארץ ישווק באריזות קומביפיט חדשניות.

דוח המבקר: חלב טעים מאוד שמאפשר ליהנות מיתרונות החלב העמיד

{loadposition google02}