עוגת טירמיסו ללא גלוטן

הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, מעניק מתכון לקינוח של עוגת טירמיסו  ללא גלוטן. את העוגה ניתן להכין בצורה מרובעת או כפס. עוגת הטרמיסו של ביגה מתאימה גם לצליאקים, לנמנעים מגלוטן ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן. 

עוגת טירמיסו ביגה שבועות צילום אבי וולדמן
טירמיסו ללא גלוטן ביגה צילום אבי וולדמן

מצרכים לבסיס

400 גרם בישקוטים ללא גלוטן

200 מ"ל אספרסו

מצרכים לקרם

120 גרם סוכר

500 גרם מסקרפונה

500 מל שמנת להקצפה

2 כפיות תמצית וניל

קקאו 

הוראות הכנה

טובלים את הבישקוטים בקפה ומצפים את תחתית התבנית בבישקוטים. ( חצי מכמות הבישקוטים). ניתן להכין  את העוגה בתבנית מרובעת, או תבנית פס.

להקציף את השמנת מתוקה עם הסוכר (הקצפה קלה למרקם רך).

בקערה נפרדת לערבב בעזרת מטרפה את גבינת המסקרפונה והוניל ואז להוסיף לשמנת המוקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.

מצפים את השיכבה של הבישקוטים בחצי מכמות הקרם.

על שיכבה זו לסדר שיכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ובסוף שיכבה נוספת של הקרם מסקרפונה.

לסיום, לפזר קקאו מעל בעזרת מסננת.

לקרר לפני הגשה.

במידה ורוצים להכין את העוגה עם גלוטן, ניתן להחליף את הבישקוטי ללא גלוטן לבישקוטי רגילים.