השף גיל אבירם והמותג סולתם מציעים מתכון להכנת חריימה טריפוליטאי במרקם עשיר וטעם עמוק, שמתאים כל השנה וגם לארוחת החג בפסח, כאשר את החלה המסורתית מחליפות המצות.
מצרכים
5-6 כפות שמן
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1 כף צ'ילי גרוס
1.5 כפיות מלח
4 כפות גדושות רסק
1 כפית גדושה קימל טחון
1 כף גדושה כמון
מיץ מלימון שלם
3-4 כוסות מים
דג לבחירה
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר סוטז'
מוסיפים את הפפריקה והצ'ילי, מטגנים מעט
מוסיפים רבע כוס מים בשתי פעימות, כדי לעצור את הפפריקה מלהישרף.
מוסיפים 3 כפיות שום כתוש ומטגנים עוד קצת
מוסיפים עוד מים, חצי כוס ומערבבים היטב.
מוסיפים כוס מים שלמה ומערבבים עד למרקם סמיך.
מוסיפים את הכמון והקימל.
מיץ לימון ועוד כוס מים.
הרוטב צריך להיות סמיך, הדג מגיר נוזלים.
מסדרים את הדג, מכסים ברוטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
המתכון מובא על ידי השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il