מסעדות הגריל הדרום אמריקאי "אל גאוצ'ו" יוזמת ומוציאה לראשונה בישראל את מסע "מלך הגאוצ'ו": מסע חוויתי, שונה ומאתגר בגליל, בעקבות הגאוצ'וס הארגנטינאים
במסגרת "מלך הגאוצ'ו" נבחרת של 15 אנשים, שיבחרו באופן מיוחד בתהליך מיונים פתוח לקהל הרחב, ייכנסו לנעליו של הבוקר הארגנטינאי למשך שלושת ימי המסע, יעלו על הסוס וינסו למצוא את מלך הגאוצ'ו (הבוקרים) הישראלי. מסע מלך הגאוצ'ו, יתקיים בתאריכים 5-7 בספטמבר 2012 ויהווה המסע הראשון ממסורת, שעתידה להתקיים כל שנה בתקופה זו, בחסות אל גאוצ'ו.
במהלך המסע, שכולל שליטה בעדרי בקר, רכיבה על סוס אישי צמוד לכל בוקר, חווית שטח יוצאת דופן בשדות מרעה ולינה בשטח, יטפלו הבוקרים הישראלים בעדרי בקר ויעבירו אותם ממרגלות הר כנען , דרך לינה בגדות הירדן ההררי אל עין זיתים, בה יסיימו את המסע . חלק נכבד מתרבות הגאוצ'ויים שיועבר במסע הוא סדנאות לגילוי סוד טעמו של הבשר הארגנטינאי, אופן בחירת נתחי הבקר, שיטות התיבול ואת הצלייה הייחודית. סדנאות הבשר במהלך המסע יועברו על ידי ניקי גרנר – השף של אל גאוצ'ו.
רשימת הסדנאות שונות שיפגשו הבוקרים במהלך המסע
• הבקר – טיפול והכנות – כללים לטיפול והכנה בבואנו לצלות בקר מובחר
• בשר ויין – מה עושה את השילוב של בשר ויין לשילוב מנצח
• מה מידת הצלייה הרצויה לאנטריקוט?
• איך מכינים צ'וריסו? סוד קסמה של הנקניקייה הכי חיננית שתמצאו בצלחת שלכם.
• חלקי הבקר והשימוש בהם – החלוקה החשובה ביותר היא על פי איכות הבשר ורכותו.
• התאמת יין ואוכל – התאמת יין ואוכל הינה אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחת הארוחה.
• איזה חלק בבשר הוא הטעים ביותר? – כאשר מדובר בצלייה על גחלים, הטעם הטוב ביותר יהיה לבשר בעל אחוזי השומן הגבוהים ביותר כמו האסאדו.
• יישון בשר – נרחיב אופקים בנושא בסיסי ביישון בשר.
• מה ההבדל בין גריל בשר לגריל אסאדו
בימים אלה החל תהליך ההרשמה שמקודם בשיתוף עם ynet ובעמוד הפייסבוק של אל גאוצ'ו, כאשר לאחר סיום ההרשמה יתבצעו 2 ימי מיון שיכללו תחרויות בעבודת צוות, רכיבה על סוסים, משימות שטח, התנסויות שונות בבשר, מבחנים פסיכולוגים, ועוד, בסופם יבחרו 15 הגאוצ'ויים שיצאו למסע.
צ'ארלס דרווין, החוקר האנגלי ואבי תורת האבולוציה, תיאר את הגאוצ'וס מאזור הפמפאס (לה פאמפה בספרדית) בארגנטינה כגברים מתבודדים ופראיים: "שיערם הארוך עד הכתפיים, הפנים השחורות מהרוח, כובע הבוקרים, מגפיים שנשענות על צידי חלקה האחורי של הפרה ואוכלים אסאדו כחלק מהדיאטה (התזונה) היומיומית שלהם, שלעיתים מלווה במשקה מאטה או בסיגר…" מקור השם גאוצ'ו במקור יוחס לאדם שנמנה עם בני המעמד החברתי הנמוך ביותר בארגנטינה. עם השנים נוצרו 50 משמעויות ושימושים שונים עבור המושג גאוצ'ו, בהתאם לתקופות השונות בהן השתמשו בו – בין היתר במשמעויות לא מחמיאות של נווד, יתום או ערירי. אחרי מלחמת העצמאות של ארגנטינה זכה השם, כמו גם הנושאים אותו, להערכה רבה יותר בזכות אומץ הלב שהפגינו הגאוצ'וס במלחמה – מה שתרם לשיקום תדמיתם והמשמעות שדבקה בו הייתה של "איש אדמה חופשי כמו הרוח". ואכן, כל חיי היום יום של הגאוצ'ו התנהלו בהתאם לשגרת העבודות בחווה והמאמץ שדרש הטיפול התובעני בפרות. בדיוק כמו הקאובוי'ס בארצות הברית, גם הגאוצ'וס פיתחו מיומנויות-על ברכיבה על סוסים, יכולת שנדרשה מהם כדי ללוות את העדרים הענפים במרחבי הערבות העצומות של הפמפאס. גם מסורת הכנת האסאדו נולדה מתוך הצרכים הייחודיים שהכתיב אורח החיים של הגאוצ'וס, שדרש הימצאות בשטח למשך תקופות ארוכות בהן נדרש להעניק לגוף מזונות מזינים ביותר, בעיקר חלבונים לצורך בניית מסת שריר. כיום מייצג הגאוצ'ו את העבר העשיר והתהילה של ארגנטינה, שהצליחה להזין את העולם בזכות גידולי הבשר והכנת האסאדו ודמותו של הגאוצ'ו הפכה למיתוס בתרבות הארגנטינאית.
{loadposition google02}