לכבוד ראש השנה וחגי תשרי בהם כולנו תרים אחר מתכונים חדשים המומחים שלBeko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מציעים מתכון להכנת סורבה קוקוס ונענע
1 מיכל שמנת מתוקה 10 אחוז שומן (לטבעוניים – שמנת צמחית)
3 כפות אבקת סוכר
2 כוסות קוקוס טחון
1/2 צרור נענע (רק העלים)
אופן ההכנה
יוצקים את השמנת + 3 כפות אבקת סוכר לקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים במיקרו למשך 40 שניות. מוציאים מהמיקרו ומערבבים היטב
קוצצים את עלי הנענע במכשיר לקיצוץ עשבי תיבול
מוסיפים את הקוקוס והנענע הטחונים לבלילת השמנת ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים להקפאה למשך מספר שעות
כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה ונותנים לסורבה לנוח בטמפרטורת החדר
בעזרת כף גלידה לוקחים כדורים מהסורבה ומסדרים בכוסות הגשה
ניתן לעטר בעלי נענע טריים, בגרידת שוקולד או בכל תוספת אחרת לבחירתכם