הפירוש של מקלובה בערבית היא הפוכה. התבשיל המשלב בין עוף, ירקות ואורז מבושל בסיר ועם סיום הבישול הופכים אותו, כך שהשכבות מתהפכות – מה שלמטה עובר למעלה. מתכון להכנת מקלובה עוף של חברת נעמן, המציעה סיר מיוחד המיועד להכנת מקלובה.

מצרכים
500 גרם פרגית צרובה במחבת
1 חציל מטוגן חתוך לסטייקים
3 בצלים חתוכים לפרוסות וצרובים
3 תפוחי אדמה פרוסים לסטייקים וצרובים
1 בטטה מקולפת, חתוכה לסטייקים וצרובה
1/4 כרובית מחולקת לתפרחות קטנות
חופן עלי זעתר מופרדים
5 שיני שום פרוסות
500 גרם אורז בסמטי מושרה לפחות 30 דקות ושטוף
כ-850 מ"ל ציר עוף/ירקות/מים (עד כיסוי מלא)
כפית שטוחה של בהרט
חצי כפית קינמון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
אופן ההכנה
בסיר נפרד מרתיחים את התבלינים עם הציר.
בסיר מקלובה מתחילים לסדר את התבשיל.
מניחים בתחתית הסיר את הסטייקים של בצל, מעליהם מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ולאחר מכן את הפרגית.
בין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהשום ומהזעתר.
בשכבה הבאה שמים את החצילים ומעליהם את הבטטה.
לאחר מכן שמים את הכרובית ומעל הכל מניחים את האורז שסיננו מראש.
מהדקים היטב את התערובת.
שופכים בעדינות את הציר לתוך סיר עם המקלובה, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף או מגבת.
מבשלים כ-4 דקות על חום גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה למבשלים למשך שעה.
נעמן מציע סיר היפוך ייחודי המיועד להכנת תבשילים בבישול ארוך. לסיר החדש, סיר עמוק בנפח 6.7 ליטר, תחתית שטוחה ורחבה בעלת ציפוי Non-stick המסייע לשמור על צורת המקלובה.













