יקבי כרמל משיקים שני יינות מבצירים חדשים בסדרה האזורית: קריניאן (Old vines) זכרון יעקב 2008, גוורצטרמינר גליל עליון 2011
כרמל קריניאן (Old Vines) זכרון יעקב 2008
יין אדום יבש, שהופק מענבי קריניאן מכרמים בוגרים מאזור זכרון יעקב ומעט ענבי פטי וורדו מהאזור. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 14 חודשים.
אזור הגידול: גפן יין גדלה באזור זכרון יעקב ברציפות משלהי המאה ה–19. האזור מתאפיין באקלים ים תיכוני עם כמות משקעים ממוצעת של 500 מ"מ בשנה. הכרמים ששימשו להכנת היין מאופיינים בקרקע גירית ואבנית בטמפרטורה ובלחות נמוכות יחסית ובהתאמה אופטימאלית לזן הקריניאן.
הבציר: החורף שקדם לבציר 2008 היה קר והתברך במנות קור רבות, אך כמות המשקעים הייתה נמוכה ב–35% מהממוצע הרב שנתי. האביב היה חם מהרגיל דבר שהביא להתעוררות מוקדמת ואחידה של הגפנים. עקב הקדמת הלבלוב החל הבציר ב–2008 מוקדם במספר ימים ביחס לשנים קודמות ואיכות הענבים הייתה מצוינת והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
רשמי טעימה: היין בעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של פטל ומרווה. בעל גוף בינוני וסיומת ארוכה ומאוזנת. על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום ביין, הוא בוקבק בלא תהליכי הצללה ולאחר סינון גס בלבד, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך ההתיישנות בבקבוק.
התאמה לאוכל: היין ילווה היטב בשרים צלויים, בשר ציד ותבשילי קדרה מבוססי טלה/ כבש. כמו כן, היין מתאים עם מאכלי פסטה מבוססי פטריות וציר בשר.
יינן ראשי: ליאור לקס
מחיר מומלץ: 80 שקל
כרמל גוורצטרמינר גליל עליון 2011
יין לבן חצי יבש, הופק מענבי גוורצטרמינר מהגליל העליון שנבצרו בבציר לילי. התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתיישן במכלי נירוסטה.
אזור הגידול: האזור גבוה וקר, הכרמים נטועים בגבהים שבין 400 ל–850 מטר מעל פני הים ושלג במהלך החורף אינו נדיר. הטמפרטורה והלחות נמוכים יחסית במהלך הקיץ ומתאימים ביותר לגידול ענבי איכות. כמות המשקעים השנתית גדולה יחסית ומאפשרת גידול גפנים מאוזנות עם השקיה מעוטה בלבד, מרבית הקרקעות באזור גיריות, למעט, אזור בן זמרה, המתאפיין בקרקע בזלתית.
הבציר: הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2011 היו חמים מהממוצע, כמות המשקעים הייתה קרובה לממוצע הרב שנתי, אך האביב הקריר הביא להתעוררות מאוחרת במספר שבועות של הכרמים. השילוב בין אביב קריר יחסית לקיץ נוח מאד (בלא אירועי שרב קיצוניים ועם מספר אירועי גשם באוגוסט, ספטמבר ואוקטובר), הביאו להמשך האיחור בהתפתחות הפרי ולאיחור יחסי במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאוד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
רשמי טעימה: היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של ליצ'י, ורדים ורחת לקום. היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
התאמה לאוכל: היין ילווה היטב גבינת צ'דר מיושנת, שוקרוט ועוף בחלב קוקוס וקארי.
יינן ראשי: ליאור לקסר
מחיר מומלץ: 55 שקל
התרשמות: את כרמל קריניאן ניסינו לצד פסטה טריה ברוטב פטריות, שמן זית ושום. היין השלים את מנעד הטעמים של המנה והדגיש את טעמי הרוטב. את הגוורצטרמינר ניסינו לצד תבשיל מאסמן קארי שנח על מצע אורז לבן. ניחוחות היין השתלבו מצוין בשילוב של חלב הקוקוס והקארי.
צילום: יחסי ציבור
{loadposition google02}