קערת בודהה צבעונית עם טופו קראנצ'ים פיקנטי

מתכון להכנת קערת בודהה צבעונית עם טופו קראנצ'ים פיקנטיים – מתכון באדיבות טבעול

קערת בודהה צבעונית עם טופו קראנצ'ים פיקנטי צילום יחסי ציבור
קערת בודהה צבעונית עם טופו קראנצ'ים פיקנטי צילום יחסי ציבור

מרכיבים לסלט

1 ‎חבילה טופו קראנצ'ים צ'ילי פיקנטי

1 כוס אורז לבן מבושל

1 כוס פולי סויה חלוטים

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

2 צנוניות חתוכות לרצועות דקות

1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות

רבע כרוב סגול חתוך לרצועות דקות

1 גבעול בצל ירוק פרוס

חומרים לרוטב

2 כפות סויה (עדיפות ליפני)

2 כפות מירין

1 שמן שומשום

1 כף סוכר קוקוס/לבן/דמררה

1 כפית חומץ אורז או רגיל

חצי לימון סחוט למיץ

1 כף חמאת בוטנים טבעית (אם אין ללא תוספת סוכר, ניתן להוריד מכמות הסוכר בחצי)

הוראות הכנה

ניתן לחתוך את הירקות בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

אופים את הטופו לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מסדרים את הירקות בקערות הגשה.

מפזרים מעט שומשום על האבוקדו.

מזלפים רוטב בכמות אהובה ומגישים.

להכנת הרוטב
בצנצנת עם מכסה, מכניסים את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב עד לקבלת מרקם חלק ומעט סמיך.

ניתן להסמיך עם מעט טחינה גולמית. אם יצא סמיך מדי, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים.

מקשטים בשומשום (שחור/לבן) קלוי מעט על מחבת יבשה.