המתכונאים של Beko, מותג מכשירי החשמל הבינלאומי מציעים מתכון להכנת ממרח סלק צלוי שיכול להתאים מאוד לשולחן שבועות.
מצרכים
3 סלקים
5 גרם כמון
300 גרם חומוס, מסונן ושטוף
30 מ"ל מיץ לימון
1 שן שום כתושה
80 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 מ"ל טחינה
100 גרם פטה מפוררת
שמן זית
מלח, פלפל
עלי נענע
אופן ההכנה
חממו מראש את התנור ל-200 מעלות
עטפו כל סלק בנייר אפייה.
הניחו על מגש אפייה. אפו למשך שעה אחת או עד לריכוך.
קלפו את הסלק וחתכו לחתיכות גסות. הכניסו למעבד מזון.
הוסיפו את החומוס, מיץ לימון, שום, אגוזים, כמון וטחינה.
ערבבו בבלנדר עד הגעה למרקם חלק.
תבלו במלח ופלפל.
פזרו את הפטה ועלי נענע מעל.