לכבוד חגיגות העשור של מסעדת אדום בירושלים, משיקים במקום תפריט ייחודי שכולו על טהרת הצבע האדום
את התפריט המקורי יצרו שף קבוצת אדום מיכאל כץ והשף בפועל אלרן בוזגלו והוא מוגש לצד התפריט הרגיל של המסעדה. לצד המנות מוזמנים הסועדים ליהנות ממגוון עצום של יינות אדומים (או לבנים) ממרתף היינות של המסעדה, או מאחד הקוקטיילים המרעננים מתוך תפריט קוקטיילים אדומים שהושק במקום לאחרונה.
התפריט האדום החדש כולל:
מנות ראשונות: גספצ'ו המוגש עם קלמארי בפפריקה וסומק; קובייה אדומה – סביצ'ה דג ים בעשבי תיבול המוגש בתוך קוביית אבטיח; רול טונה אדומה המוגש על קינואה אדומה בליווי רוטב הוי סין; סלט עגבניות אדום
מנות עיקריות: אדמונית ברוטב פלפל אדום עם ריזוטו ארטישוק; ריזוטו אדום של פירות ים; מוסר בקשקשי עגבניות ברוטב אדום של חרדל וטרגון; חריימה אדום – תבשיל חריימה עם דגים ומאכלי ים
קינוחים: טפיוקה באדום עם קמפרי, מיץ תפוזים וקרם מסקרפונה; כיפה אדומה – עוגיות מרנג, סורבה תות וקצפת אדומה ברוטב פירות אדומים.
מסעדת אדום שוכנת בחצר פיינגולד הירושלמית, שהוקמה במאה ה-19 והיתה לאחת השכונות הראשונות מחוץ לחומות. חצר האבן הפסטורלית של המסעדה נחבאת מעין אדם ומהמולת הרחוב הראשי, ובחלל הפנימי בר עשיר ותוסס. המסעדה הפכה במהרה למוסד ירושלמי המתמחה באוכל, יין, שירות ואווירה. תפריט המסעדה מציע מגוון רחב של מנות מוקפדות עם נגיעות צרפתיות-איטלקיות, החל מבשרים המיושנים במקום, דגים ופירות ים, דרך פסטה וריזוטו ועד סלטים טריים ומנות פתיחה מקוריות. מדי יום מציעה המסעדה מנות ספיישל, המשקפות את חומרי הגלם העונתיים. החל בשעה 23:00 מוגש במקום גם תפריט לילי המתאים לנשנושים בשעות המאוחרות.
מסעדת אדום. יפו 31 ירושלים (חצר פיינגולד במדרחוב נחלת שבעה). 02-6246242
א-ו: 18:30-02:00, שבת: 13:00-02:00
בתמונה: רול טונה אדומה צילום: שירן כרמל