מתכון להכנת ירקות צלויים במטבל יוגורט ונענע באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה
רכיבים למטבל
1 יוגורט צמחי לא ממותק
2 עלי נענע
1 כפית שום טחון
חצי בצל ירוק
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית שמן זית כתית מעולה
מלח
רכיבים לירקות הצלויים
1 פלפל אדום
1 בצל סגול
חופן אספרגוס
חצי חציל
1 קישוא
חופן פטריות
2 תפוחי אדמה קטנים
שמן זית
מלח ופלפל
הוראות הכנה למטבל
שופכים את היוגורט לקערה.
קוצצים דק את עלי הנענע והבצל ומוסיפים אותם לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מקשטים בעלי נענע ומעט שמן ומניחים בצד.
הוראות הכנה לצליית הירקות
שוטפים וחותכים אותם לרצועות ופרוסות (למעט האספרגוס).
מברישים את הירקות במעט שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים את הירקות לתנור ומבשלים עד שהירקות מזהיבים – את הפטריות והבצל יש להוסיף בשלב מאוחר יותר כי הם מתבשלים במהירות.
מגישים על צלחת או מגש ומקשטים ברוטב היוגורט.