רגע לפני ט"ו בשבט, סוגת מציעה מתכון קליל להכנה של אורז סוגת עם פירות יבשים ותבלינים של אולגה טוכשר, מתכונאית ובעלת הבלוג הטבעוני המצליח המרכיב הסודי.
מרכיבים לאורז
1 כף שמן
1.5 כוסות אורז בסמטי סוגת
3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
מרכיבים לתערובת ט"ו בשבט
1 כף שמן
2-3 כפות סילאן מהולים בכוס מים רותחים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון
5-6 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים גס
6-7 משמשים מיובשים חתוכים גס
1/4 כוס חמוציות
1/4 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס צנוברים
אופן הכנה אורז
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שכל המים נספגים, והאורז מתרכך.
מכבים את האש ומשאירים סיר מכוסה ל-15 דקות נוספות.
אופן הכנה תערובת ט"ו בשבט
מערבבים במחבת את השמן, המים עם הסילאן ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מבשלים על אש בינונית עד שהמים מתאדים ונשאר רק מעט רוטב קרמלי וסמיך.
אופן הגשה
מגישים את האורז עם תערובת הט"ו בשבט מעל.