מוס שוקולד

אמנם השוקולד המריר מתאים לכל ימות השנה, אבל כשהוא מקבל יום משלו השמחה כפולה והטעם מענג אף יותר. לכבוד יום השוקולד המריר, המצוין בעשירי לינואר, קבלו מתכון מוס שוקולד מהמומחים של Beko  מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, לקינוחים שוקולדים במיוחד.

מוס שוקולד כמו במסעדה קרדיט יחצ Beko
מוס שוקולד כמו במסעדה צילום יחצ Beko

מצרכים

170 גרם שוקולד איכותי

170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות

100 גרם סוכר

60 מ"ל קפה

4 ביצים

30 מ"ל רום

קורט מלח

15 מ"ל מים

תמצית וניל

אופן ההכנה

בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה

בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת

נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה

נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו

נאחד בין שתי התערובות

נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות