אמנם השוקולד המריר מתאים לכל ימות השנה, אבל כשהוא מקבל יום משלו השמחה כפולה והטעם מענג אף יותר. לכבוד יום השוקולד המריר, המצוין בעשירי לינואר, קבלו מתכון מוס שוקולד מהמומחים של Beko מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, לקינוחים שוקולדים במיוחד.

מצרכים
170 גרם שוקולד איכותי
170 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
100 גרם סוכר
60 מ"ל קפה
4 ביצים
30 מ"ל רום
קורט מלח
15 מ"ל מים
תמצית וניל
אופן ההכנה
בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה
בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת
נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה
נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו
נאחד בין שתי התערובות
נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות













