סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט – פאנג'ה סלוניקי

הקונדיטורית הילה בידרמן, המתמחה במטבח ים תיכוני בדגש על מטבח יווני,  מציעה מתכון להכנת מנה יוונית לאירוח בבית, סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט – פאנג'ה סלוניקי – מתכון קל להכנה, טעים ומתאים לארוחה חלבית.

מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי צילום אילן בנדנה
סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט – פאנג'ה סלוניקי צילום אילן בנדנה

מרכיבים

סלקים יפים

קופסא גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%

4 גבעולים של בצל ירוק

שן שום כתושה

חופן פטרוזליה

לימון

מלח פלפל

שמן זית

אופן הכנה

מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן.

מקלפים את הסלק בעדינות , תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאוד.

נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

אופן ההגשה

בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.

את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.

מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.

הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה.