לפני כשנתיים, כחלק מאג'נדה ידידותית לסביבה הוחלט ביקבי כרמל כי כל יינות היקב החל מבציר 2019 יותאמו לדרישות טבעוניות. לצורך כך היין נעשה ללא שימוש במרכיבים מן החי בתהליך הזיכוך וההצללה. ביקב מציינים כי המהלך נובע מהכרה בצרכיהם של כלל קהל הצרכנים וקהל הטבעונים בפרט וכחלק מתהליך מתמשך של חקלאות בת קיימא. למגוון היינות הטבעוניים של היקב, מצטרף כעת בציר 2019 של הסדרה האזורית.
הסדרה האזורית שהושקה בשנת 2002, הינה סדרה ייחודית של יינות המייצגים את מיטב אזורי הכרמים של ישראל. יינות הסדרה מופקים מזני ענבים קלאסיים אשר נבצרים בכרמים מאזורי היין השונים בישראל.
היינות האדומים בסדרה עוברים תהליך יישון בחביות בגדלים שונים במשך 10 חודשים על מנת לשמר את טעמו של הפרי וכן ולחזק את טעמי העץ. ולאחר מכן, עוברים תהליך יישון בבקבוק למשך מספר חודשים נוספים .
ביקבי כרמל מציינים כי הם מקפידים על תהליך הייצור הטבעוני. הוספת החותמת הברורה על הבקבוקים היא לטובת קהילת הצמחונים והטבעונים.
לדברי יפתח פרץ, היינן הראשי של יקבי כרמל: התהליך שבו אנו מייצרים יינות מצריך מאיתנו הקפדה ודיוק כבר מהשלבים המוקדמים של הגידול והבציר בכרם ותהליך הייצור ביקב, כך אנו מפיקים בהצלחה יין איכותי ללא צורך בשימוש במרכיבים מן החי בתהליך הייצור. התחלנו בתהליך טבעון היקב כבר בשנת 2018 והחל מבציר 2019 כל היינות מיוצרים בתהליך טבעוני, כך שאנו כבר צברנו ניסיון והתמחות בנושא וגאים להוביל את המגמה בעולם היין בישראל".
מחיר מומלץ לצרכן של הסדרה האזורית: 55 שקלים