חומוס ביתי הוא מתכון פשוט וקל להכנה שיוצא בדיוק כמו במסעדות. חומוס יכול להיות מנה ראשונה לצד סלטים אחרים או רכיב מרכזי בארוחה. אחרי שתנסו להכין חומוס בבית, יהיה להם קשה מאוד לחזור לחומוס אחר. מתכון חומוס ביתי של גיא שמואלי
את החומוס ניתן להכין את החומוס במעבד מזון או מיקסר (תוך הקפדה על הוראות השימוש של המכשירים). מיטבי לסת יכולים להכין את החומוס ידנית
חומרים להכנת 4-5 מנות חומוס
2.5 כוסות גרגירי חומוס
בצל
3 שיני שום
2 עלי דפנה
כף סודה לשתיה
כוס טחינה גולמית
כוס מים
חצי לימון
כפית מלח
שתי כפיות כמון
אופן הכנה
משרים את גרגירי החומוס היבשים במשך לילה לפחות (אפשר עד 24 שעות), תוך החלפה 3-4 פעמים של המים
טיפ: מומלץ להשרות קילו של גרגירים, להקפיא בשקיות לצורך שימוש עתידי
ניתן להשתמש גם בגרגירי חומוס קפואים שחוסכים את ההשריה – אותם מבשלים בהתאם להנחיות על השקית
מכניסים לסיר עם מים את גרגירי החומוס
מרתיחים את המים, כאשר תוך כדי התהליך מקפים את הקצף עד שלא נשאר קצף במים
מוסיפים למים בצל מקולף, שתי שיני שום ושני עלי דפנה
מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית ומוסיפים את הסודה לשתיה – לשים לב שהמים לא גולשים כאשר מוסיפים את הסודה לשתיה – מומלץ להוסיף לסירוגין
מבשלים את החומוס עד לריכוך (30-45 דקות)
בודקים את גרגירי החומוס – אם החומוס נמעך בקלות בין שתי אצבעות הוא רך ומוכן
מכבים את המים, זורקים את עלי הדפנה ונותנים לגרגירי החומוס להתקרר לטמפרטורת החדר. ככל שהגרגירים יהיו חמים יותר בזמן הטחינה, כך החומוס יהיה חלק יותר
כאשר הגרגירים בטמפרטורת החדר טוחנים את גרגירי החומוס יחד עם שיני השום והבצל מהבישול וכ-4 כפות מי בישול של החומוס עד ליצירת תערובת אחידה
מוסיפים בהדרגה את הטחינה הגולמית
מוסיפים בהדרגה מים עד ליצירת מרקם חלק
מומלץ להוסיף בכל פעם מעט מים על מנת לכוון את מידת הסמיכות של החומוס
כדאי לשים לב – כאשר החומוס מתקרר הוא הופך סמיך יותר
מוסיפים שן שום טריה, מלח וכמון
מוסיפים את מיץ הלימון, בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מלח וכמון
מגישים בצלחת את החומוס לצד פיתות וחמוצים